Prešovské školy vyzdobili 12 vianočných stromčekov na námestí

715x
14. December 2020
Výnimočné spojenie
Stromčeky budú zdobiť námestie minimálne do konca roka  
 
Žiaci z prešovských základných škôl pripravili originálnu handmade vianočnú výzdobu, ktorá sa už vyníma na 12 stromčekoch na námestí pred Konkatedrálou sv. Mikuláša. Ozdoby na najkrajšie vyzdobený vianočný stromček vytvorili deti zo ZŠ Československej armády.
 
Vianočnej výzdobe na prešovskej pešej zóne dominuje majestátna jedľa. Už druhý rok však vianočnú atmosféru v centre mesta dotvára aj 12 menších stromčekov. Tie sú výnimočné tým, že výzdobu na nich vyrobili žiaci prvého stupňa zo všetkých základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
 
S prípravou originálnych ozdôb začali počas školského klubu detí už skôr. Všetky školy dostali rovnaké zadanie, a to vytvoriť vianočné ozdoby z recyklovateľných materiálov. Malí žiaci spolu s ich učiteľkami a vychovávateľkami nešetrili kreativitou a vyrobili stovky ozdôb z papiera, dreva, plastu, alebo z vrchnákov z fliaš. Okrem toho pripravili aj ozdoby zo sušeného ovocia, orechov či gaštanov.
 
Všetky ozdoby sa už vynímajú na stromčekoch pred Konkatedrálou sv. Mikuláša, pričom každá škola má svoj vlastný vianočný stromček. Všetkých 12 stromčekov následne ohodnotila odborná porota, ktorá vybrala tie najkrajšie. Ich autori – žiaci základných škôl sa teraz môžu tešiť na zaujímavé ceny.
 
1. Miesto získal vianočný stromček z dielne ZŠ Československej armády, 2. Najkrajším sa stal stromček s výzdobou zo ZŠ Šrobárova a 3. Miesto parí stromčeku zo ZŠ Mirka Nešpora. Konkurencia však bola tento rok veľmi silná, a preto sa porota rozhodla udeliť aj dve špeciálne ceny za originalitu a nápaditosť, ktoré získali stromčeky zo ZŠ Sibírska a ZŠ Kúpeľná. 12 vianočných stromčekov bude zdobiť prešovské námestie minimálne do konca roka 2020.
(10:43, presov.sk) 
Diskusia
Pridať komentár