Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku má nové moderné priestory

1365x
19. December 2020
Rekonštrukcia a prístavba stála zriaďovateľa 834-tisíc eur
Slávnostné otvorenie strediska, v strede primátorka Svidníka Marcela Ivančová 
 
Stavebné práce v Podduklianskom osvetovom stredisku vo Svidníku sú ukončené. Prešovský samosprávny kraj tu preinvestoval viac ako 834-tisíc eur.
 
Rekonštrukcia a prístavba budovy Podduklianskeho osvetového strediska (POS) vo Svidníku je hotová. Po 2,5 ročnom stavebnom ruchu sa vytvoril priestor pre miestne folklórne súbory, ale aj výstavy a tvorivé dielne.
 
Nové priestory 
 
„Do prístavby novej bezbariérovej budovy a čiastočnej rekonštrukcie historickej budovy Podduklianskeho osvetového strediska vo Svidníku sme preinvestovali viac ako 834-tisíc eur. Teší ma, že sme tak mohli vytvoriť kultúrne centrum pre talenty v dvoch regiónoch, okresu Svidník a Stropkov, ktoré osvetové stredisko pokrýva.
 
Folklórny súbor Makovica a Detský folklórny súbor Makovička už nebudú musieť cvičiť v prenajatých priestoroch, ale v úplne novej tanečnej sále v pôsobnosti krajskej samosprávy,“ skonštatoval predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.
 
Nová krojovňa 
 
V novej budove sa vytvorila tanečná sála, šatne, krojovňa, taktiež sa tu nachádzajú sociálne zariadenia, sprchy, špeciálna skladacia tribúna, baletizol i výťah.
 
Okrem toho sa zrekonštruovala historická budova POS, ktorá je s prístavbou prepojená chodbou. Tiež sa opravil plot a zrekonštruoval dvor, kde sa vytvoril aj priestor na parkovanie.
 
Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku svojou pôsobnosťou pokrýva obce a mestá dvoch okresov, a to Svidníka a Stropkova (cca 63-tisíc obyvateľov). Je tiež tvorca i spolutvorca kultúrnych a vzdelávacích aktivít.
 
Pripravuje a realizuje najmä festivaly, súťaže, prehliadky, výstavy, tvorivé dielne a ďalšie prezentačnéa vzdelávacie podujatia.
(16:42, L. Heilová)
Diskusia
Pridať komentár