VIDEO | Posolstvo najkrajších sviatkov v roku mieri ku všetkým Bardejovčanom

1274x
22. December 2020
Vianoce zachraňujú nás
Pozrite si videoreportáž 
 
Vianočný čas dáva priestor na hlbšie zamyslenia a povzbudenia. V tejto pandemickej dobe o to viac adresnejšie a osobnejšie. Nech nasledujúce posolstvá bardejovských kňazov preniknú do vašich príbytkov i duší. Sviatky v bubline môžu umocniť ich pravú podstatu.
 
„Vianoce nemôžu nebyť, pretože nezávisia od človeka, ani od vírusu, ani od vonkajších okolností. Vianoce raz boli a sú tu stále, pretože Kristus je Emanuel – ten, ktorý je tu stále s nami. Istý obchodný reťazec mal nedávno takú reklamu „Zachráňme Vianoce“. My nemôžeme zachrániť Vianoce, Vianoce zachraňujú nás,“ priblížil dekan rímskokatolíckej Farnosti Sv. Egídia v Bardejove.
 
„Prajem všetkým vám, aby ste dokázali prijať a prežiť celú hĺbku a veľkosť tej krásnej zvesti, že ktosi dôležitý nás miluje, že ktosi dôležitý nás chce prijať do našej rodiny. A to nezávisle na tom, či sme spolu v kostoloch, alebo v dome. Práve ten symbol vašej rodiny u vás doma nech vám pripomína, že takisto vás má rád Otec nebeský, jeho syn Ježiš Kristus a že s nimi v moci Ducha Svätého chceme cítiť lásku, pokoj a radosť,“ poprial zborový farár ECAV v Bardejove Ján Velebír.
 
„Boh neprišiel len tak – a mohol tak spraviť. Jednoducho sa zjaviť v celej svojej sláve a všetci by boli z neho hotoví, mohol by urobiť veľkú šou. Ale Boh prichádza úplne ticho a pokojne. Použije na to človeka, jednu obyčajnú dievčinu Máriu z Nazareta. Potom mu to nestačí, povoláva ďalšieho človeka, a to je Jozef. O tomto sú Vianoce. Boh sa chce narodiť, chce prejsť, chce sa stať telom aj cez nás,“ podotkol Peter Varga zo saleziánov Dona Bosca v Bardejove.
 
„Vinšujem, vinšujem, na toto Bože narodzeňe, žebi vam ho Pan Buh pomohol prežic a druheho še dožic. Pokornejši, urodzonejši, s menšima hrichami, s večšu Božsku miloscu. A ku temu, co sebe požadace – šcesce, zdrave, hojne Božske požehnane. Sto zlatych do miška, pulen dvur statku. A po šmerci slavu nebesku, korunu andelsku. Tak ja vam vinšujem zos čireho šerca: Christós raždájestja! – Slavime jeho!“ uzavrel vinšom Florián Potočňák – farár, protojerej gréckokatolíckej Farnosti blažených hieromučeníkov Pavla Petra Gojdiča a Vasiľa Hopka v Bardejove.
(14:26, red)
Diskusia
Pridať komentár