Mesto Prešov urobilo krajšie Vianoce pre ľudí v zložitej životnej situáci

680x
28. December 2020
Pomoc nielen počas decembra
Neľahký rok priniesol aj pekné okamihy 
 
Mesto Prešov zrealizovalo v adventnom období viacero charitatívnych aktivít s cieľom pomôcť ľuďom v núdzi a spríjemniť im predvianočné obdobie a blížiace sa sviatky.
 
Prešovský mestský úrad sa aj tento rok zapojil do iniciatívy #GivingTuesday. Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová spolu so zamestnancami Mestského úradu ešte v novembri rozbehla zbierku trvanlivých potravín, ktoré počas decembra doručujeme tým, ktorí to najviac potrebujú.
 
Z vyzbieraných potravín sa nám spoločne podarilo urobiť približne 300 balíčkov pre ľudí, ktorí sa ocitli v hmotnej núdzi a urobiť im tak krajšie a veselšie Vianoce. Jednotlivcov aj celé rodiny, ktoré potrebujú pomoc nám nahlasovali samotní Prešovčania aj rôzne organizácie pôsobiace na území mesta Prešov.
 
Staň sa aj ty Mikulášom
 
Mesto Prešov sa v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska 5.12.2020 zapojilo aj do mikulášskej zbierky Potrebujeme sa - Staň sa aj ty Mikulášom. Za 4 hodiny sa nám podarilo vyzbierať neuveriteľných 250 kg potravín. Všetky potraviny, ktoré sa v rámci zbierky vyzbierali, mesto Prešov venuje pred Vianocami tým, ktorí to potrebujú - osamelým seniorom a rodinám v núdzi. Mesto Prešov srdečne ďakuje všetkým ľuďom, ktorí venovali potraviny a pomohli.
 
Mesto Prešov taktiež pripravilo a rozdalo dňa 04.12.2020 pre viac ako 100 detí zo sociálne odkázaných rodín Mikulášsku nádielku – balíčky, ktoré si prevzali rodičia na Mestskom úrade v Prešove postupne, aby nedošlo k zhromažďovaniu väčšej skupiny osôb. Mesto Prešov pripravilo a rozdalo dňa 07.12.2020 pre viac ako 170 detí zo sociálne odkázaných rodín Mikulášsku nádielku – lízanky a sladké cukrovinky v lokalite k Starej tehelni.
 
Obdarované boli deti z rodín, ktoré si plnia povinnosti voči mestu a aj napriek skutočnosti, že žijú v jednej lokalite spolu s neprispôsobivými obyvateľmi, mesto malo záujem odmeniť tých, ktorí sa zodpovedne pristupujú k plateniu nájomného a poplatkov za komunálny odpad. Balíčky si ich rodičia prevzali postupne pri komunitnom centre.
 
Skutočne štedrá večera
 
Prešov sa v tomto neľahkom roku rozhodol pomôcť aj „13 najskromnejším rodinám,“ ktorým zabezpečilo nákup potravín na prípravu štedrej večere. Veríme, že aj týmto spôsobom budú sviatky pre ďalších Prešovčanov veselšie. Osamelo žijúcim seniorom pripravuje mesto v spolupráci s SČK ÚS Prešov štedrú večeru, ktorú doručíme do príbytkov spolu s darčekom a sladkým prekvapením. Seniorom, ktorí sú členmi denných centier a prijímateľmi sociálnej služby v denných stacionároch v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, pripravili členovia centier a stacionárov rôzne darčeky.
 
Spolu so sladkým prekvapením, ktoré zabezpečilo mesto Prešov, ich dostanú seniori pri návšteve zariadenia (za dodržania prísnych hygienických predpisov), respektíve zamestnanci stacionárov im ich doručia v mesiaci december.
 
Medzi každoročné úspešné charitatívne projekty v meste Prešov patrí aj primátorský punč, pričom výťažok z jeho predaja tento rok poputuje pre Nadáciu mesta Prešov. Okrem toho pravidelne podporujeme aktivity iných združení a organizácií ako napríklad vešiak pomoci, obrátený adventný kalendár, obdarovania detí a rôzne zbierky, ako aj rôznorodé aktivity Gréckokatolíckej charity Prešov, OZ Magis, OZ Podaj ďalej a desiatky ďalších.
(10:14, presov.sk) 
Diskusia
Pridať komentár