Štvrtá základná škola tancovala

49x
01. Máj 2015

1. ročník tanečného aerobik maratónu roztancoval 4. ZŠ


Tancovali žiaci, akcia sa vydarila

 

Základná škola Bartolomeja Krpelca prišla znova s niečím novým. Dňa 30. apríla 2015 odštartovala novú éru tanca a pohybu na škole. Zorganizovala tanečný aerobik maratón, ktorého sa mohli zúčastniť žiaci od 10 rokov. Aj keď si mnohí mysleli, že sa prihlási len zopár žiakov (aj to možno len tých, ktorí by sa chceli „uliať“ z vyučovania), opak bol, našťastie, pravdou. V štvrtok ráno čakalo na svoje registračné čísla 152 žiakov 4. – 9. ročníka. Po úvodných slovách sa začal kolotoč hudby, tanca, pohybu a dobrej nálady.

Aerobik maratón bol zároveň súťažou o najlepších tanečníkov a cvičencov, takže na dodržiavanie podmienok súťaže dohliadala porota zložená zo štyroch učiteľov školy a jednej z cvičiteliek. Súťaž pozostávala z troch kôl – aerobik, zumba, taebo aerobik. O správne kroky, hudbu a samotné cvičenie sa postarali profesionálne cvičiteľky – Petra Tomková, Miss aerobik Česko-Slovensko 2014, Melánia Daňková a Bibiána Jurčáková. Po každej 45-minútovke nasledovala 15-minútová prestávka, pitný režim a načerpanie nových síl.

Žiaci tak zažili výborné predpoludnie naplnené pohybom, dobrou hudbou, tancom, smiechom, ale aj súťažením. Veríme, že tento tanečný aerobik maratón odštartoval novú tradíciu na škole a už dnes sa môžeme tešiť na jeho 2. ročník.

 

Výsledky:

I. kategória (4. – 6. ročník)

1. miesto: Michelle Priškovec (6.C)

2. miesto: Daniela Cubjaková (4.A)

3. miesto: Beáta Rodáková (4.A)

 

II. kategória (7. – 9. ročník)

1. miesto: Sebastián Benjamín Gajdoš (9.A)

2. miesto: Katarína Džubakovská (9.A)

3. miesto Lenka Gregová

4. miesto: Barbara Tančinová (8.C)

4. miesto: Sára Jeleňovská (7.C)

(13:50, red, J. Lišivková)

665
Diskusia
Pridať komentár