VIDEO | Rok 2021 pre Svidníčanov v znamení viacerých investičných projektov

684x
05. Január 2021
Pomoc seniorom či nová turistická atrakcia
Pozrite si videoreportáž 
 
Minulý rok bol náročný vo viacerých ohľadoch, no svidníckej samospráve sa aj napriek tomu podarilo úspešne zrealizovať menšie i väčšie projekty. V tejto línii plánuje mesto plynulo pokračovať aj v roku 2021. Rozpracované sú viaceré investičné akcie, ktoré by mali prispieť k skvalitneniu života v meste. Či už ide o zastrešenie zimného štadióna alebo vybudovanie nového cyklochodníka.
 
„Tieto projekty sú momentálne vo fáze, keď sme požiadali dotknuté orgány o vyjadrenie k projektovým dokumentáciám. Po obdržaní súhlasných stanovísk od dotknutých orgánov pristúpime k žiadosti o stavebné respektíve územné povolenie,“ uviedol Viliam Staurovský z Odboru dopravy, výstavby a životného prostredia.
 
Mesto v tomto roku plánuje výstavbu parkovísk, celkovo má vytipované štyri lokality. Tie by mohli priniesť spolu až sto parkovacích miest. V poradovníku sú aj miliónové projekty, ktoré sa vo Svidníku nerealizovali už dlhšie obdobie. 
 
„Sme v poslednej fáze získania stavebného povolenia a spísania žiadosti na štátny fond rozvoja bývania v otázke Centra sociálnych služieb. Na tento projekt sa veľmi teším, pretože nielenže dáme do poriadku starú budovu v meste, ale postaráme sa aj o občanov – seniorov, ktorí žijú osamelo, alebo potrebujú poskytovanie sociálnej služby,“ podotkla primátorka mesta Svidník Marcela Ivančová.
 
Samospráva dá priestor aj menším projektom, ako sú napríklad rekonštrukcia fontány na pešej zóne alebo výstavba vyhliadkovej veže nad Svidníkom s útulňou a presklenou prednou časťou.
 
„Je to nielen turistická atrakcia, ale myslím, že v tejto covidovej dobe očakávame, že budúce leto bude opäť o tom, že tu prídu turisti z celého Slovenska. Tak to bude slúžiť aj ako podpora pre podnikateľov v cestovnom ruchu a na zvýšenie povedomia o tomto krásnom regióne,“ uzavrela Ivančová.
(17:19, red) 
Diskusia
Pridať komentár