VIDEO | Hráči Tatrana Prešov majú pred sebou nabitú jarnú časť sezóny

909x
26. Január 2021
Čaká ich osem európskych zápasov 
Pozrite si videoreportáž 
 
Hádzanári Tatrana Prešov sa pripravujú na štart jarnej časti sezóny. Po kolísavej jesennej časti, ktorá bola poznačená viacerými karanténami a presúvaním niekoľkých zápasov, sa tím vracia späť do hry. Hádzanári mnohonásobného slovenského majstra majú pred sebou nabitý súťažný harmonogram, no opäť sa musia vysporiadať s viacerými absenciami i zraneniami hráčov.
 
„Čaká nás de facto osem európskych zápasov – bude to veľká výzva, čo sa týka samotnej logistiky aj tej súťažnej stránky. Ja verím, že to zvládneme, v prvom rade, že sa stabilizujú zranenia, nebudú nové a postupne sa chlapci, ktorí chýbali, vrátia,“ ozrejmil generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický.
 
„Vo februári nás čakajú veľmi zložité zápasy, začne Európska liga aj SEHA liga. Neviem, či Slovenska liga bude, ale tie zápasy, ktoré budem hrať, musím dať na 100 percent,“ doplnil asistent kapitána Tatrana Roman Tsarapkin.
 
Chýbali reprezentanti 
 
Jedným z hráčov, ktorí budú trénerovi Golužovi počas najbližších týždňov chýbať, je Guilherme Linhares, ktorý podstúpil artroskopiu kolena. V kádri v príprave absentovali aj hráči, ktorí si plnia svoje reprezentačné povinnosti. Aj preto musel Tatran odvolať dva plánované prípravné zápasy s poľskými súpermi.
 
„Mužstvo nie je v optimálnom stave, aj keď sa dá povedať, že sme mali mesiac na to, aby sme sa dali dokopy. K tomu pribudli absencie dvoch hráčov, ktorí sú na majstrovstvách sveta. To nás na jednej strane veľmi teší, že reprezentujú Tatran vo svojich krajinách, ale žiaľ nie sú s nami a pri tom obmedzenom kádri to samozrejme chýba,“ uzavrel Benický.
 
Prvý zápas v novom roku by mali hádzanári Tatrana odohrať v stredu 27. januára, kedy v extraligovom stretnutí privítajú na domácej palubovke súpera z Hlohovca.
(14:00, red) 
Diskusia
Pridať komentár