Prešovskí volejbalisti zdolali Svidník a potvrdili neporaziteľnosť na domácom ihrisku

1095x
28. Január 2021
Desiata výhra v sezóne
Posledné domáce vystúpenie v základnej časti pre Prešovčanov
 
Volejbalistov VK MIRAD UNIPO Prešov delí už len jedna výhra od celkového triumfu v základnej časti extraligy. Prešovčania v stredajšej domácej dohrávke 11. kola zvíťazili v regionálnom derby nad hráčmi TJ Slávia Svidník 3:1 a vybojovali si jubilejnú desiatu výhru v sezóne (10-2).
 
Zverenci trénera Mareka Kardoša majú dve kolá pred koncom na konte 30 bodov a na čele päťbodový náskok pred Myjavou (9-3, 25 b.). Prešovčania môžu spečatiť prvenstvo v základnej časti a postup priamo do semifinále play-off už v sobotu na palubovke ŠŠ Trenčín (16.00 h).
 
Priebeh stretnutia
 
V prvom sete si Prešovania udržiavali mierny náskok, Svidníčania zmazali manko v poslednej možnej chvíli (22:24, 24:24), ale tretí setbal už domáci premenili a po jednoznačnejšom priebehu ovládli aj druhé dejstvo. V úvode tretieho setu viedol Prešov aj o päť bodov (8:3), hostia sa rýchlo dotiahli (11:11). V dramatickej koncovke mali domáci päť setbalov vrátane dvoch po sebe (24:22), ale Svidník všetky hrozby odvrátili a po ese Petráša využil svoj tretí setbal (31:29).
 
Štvrtý set mal podobný priebeh (10:5 pre Prešov, 10:10), no keď sa v závere domáci dostali k dvom mečbalom (24:22), ten na príjme už vďaka Sopkovi premenili na víťazstvo. Bodovo sa najviac darilo poľským univerzálom - prešovský Szarek pomohol k víťazstvu 24 bodmi, svidnícky Pietrzak získal ešte o bod viac. Sekundovali im smečiari Petráš (18) a Sopko (16).
 
Pre Prešovčanov to bolo posledné domáce vystúpenie v základnej časti, v siedmich súbojoch na svojej palubovke nestratili ani bod.
 
Zhodnotenie zápasu 
 
„Som rád, že nám stačí už len jedno víťazstvo k potvrdeniu líderskej pozície po základnej časti. To nám dá komfort pre Peťa Porubského na to, aby sme vedeli dopracovať súhru s druhým nahrávačom. Chlapci si za to, ako trénovali v poslednej dobe naozaj zaslúžili víťazstvo po skoro dvoch mesiacoch. Je to moderný volejbal, v ktorom rozhodujú chyby. My keď sme mali prihraté, tak si bez problémov side-outujeme. Tak isto bol na tom aj súper. Dnes to bolo o servise. Potvrdili sme domácu neporaziteľnosť v hale. Urobili sme menej chýb na útoku aj v obrane. Súper naopak, ten set, ktorý dotiahol a vyhral, vtedy sme my urobili strašne veľa chýb," uviedol Marek Kardoš, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov.
 
„V prvom sete sme bohužiaľ urobili dve chyby, ktoré sme nemuseli urobiť, a ktoré sa nám nemôžu stávať, a mohlo to byť opačne. V druhom sete nás súper odtlačil servisom, najmä Sopko st. a Szarek. V treťom sete sme otočili nepriaznivý stav, čo si veľmi vážim. V štvrtom sete sme, bohužiaľ, urobili 3 prešľapy na podaní, to je dosť. To nás musí mrzieť. Štvrtý set skončil 25:23, takže nebol to zlý zápas, ale tých chýb sa musíme vyvarovať. Do play-off nám zostávajú 2 zápasy, tak verím, že to vylepšíme," zhodnotil Peter Tholt, tréner TJ Slávia Svidník.
 
„Určite sme šťastní, že tento zápas skončil našim víťazstvom. Dnes Svidník hral naozaj dobrý volejbal. Prezentoval typický tvrdý mužský volejbal. Na oboch stranách však bolo aj dosť veľa chýb, ale to k tomu patrí. My sme za každú cenu chceli vyhrať a išli sme do rizika na servise a Svidník sa nám prispôsobil. Z jednej aj druhej strany to lietalo veľkou rýchlosťou. V koncovkách trošku šťastia, možno trošku umu bolo na našej strane a to rozhodlo,“ uzavrel Martin Sopko st., kapitán VK MIRAD UNIPO Prešov.
 
Hráči zápasu: Łukasz Szarek (Prešov) – Juraj Jurko (Svidník)
Rozhodovali: Igor Porvazník, Peter Höger
(9:10, J. Palenčarová, foto: D. Koháni) 
Diskusia
Pridať komentár