Nestarnúca Máziková predviedla v Bardejove show

18x
10. Máj 2015

Showmanka Eva Máziková sa predstavila v Bardejove


Eva Máziková v Bardejove

 

Dnes (nedeľa, 10.5.2015) sa Športovej hale Mier uskutočnil koncert pri príležitosti Dňa matiek. Do Bardejova zavítala známa slovenská speváčka Eva Máziková, ktorú v poslednom čase diváci mohli vidieť na televíznej obrazovke ako porotkyňu v tanečnej súťaži.  Koncert sa v Barejove vydaril, tribúna sa zaplnila a diváci sa zabávali. Počas programu svoje tanečné umenie predviedli aj mladí tanečníci, a ako uviedla Eva Máziková, od nej by dostali známku číslo 10. 

Druhá májová nedeľa patrí matkám. Na Slovensku sa oslavy tohto sviatku síce obnovili až po roku 1989, ale odvtedy má tento deň tradíciu už aj u nás.

Profil E. Mázikovej: 

Narodila sa 29. októbra 1949 v Bratislave. Už počas gymnaziálneho štúdia vyhrala viacero amatérskych speváckych súťaží. V roku 1966 to bolo prvé miesto v televíznej súťaži Zlatá kamera aj v súťaži Hľadáme spevácke talenty. Od roku 1967 spievala s orchestrom Vlada Hronca, rok nato s ním vystupovala aj v zahraničných nočných kluboch.

V roku 1969 získala ceny i v televíznej súťaži Vyberte si pesničku. V roku 1970 súťažila prvýkrát na Bratislavskej lýre s pesničkou V siedmom nebi.Rok nato získala striebornú lýru za skladbu Orfeus a Euridika, v roku 1972 získala zlatú lýru za pieseň Krédo. Spievala aj v zahraničí na festivaloch Zlatý Orfeus v Bulharsku, v poľských Sopotoch, kde získala tretiu cenu v súťaži interpretov, aj na festivale v Tokiu. V rokoch 1970 až 1975 bola členkou orchestra Braňa Hronca, s ktorým nahrala LP platňu Braňo Hronec uvádza. V roku 1972 hrala vo filme Pacho, hybský zbojník, o rok neskôr jej vyšla prvá profilová LP platňa s názvom Eva Máziková. V roku 1976 sa vydala a žije v Nemecku.

(21:40, red)

672
Diskusia
Pridať komentár