Tatran Prešov s najvyšším víťazstvom sezóny proti Topoľčanom

532x
31. Január 2021
Vysoké víťazstvo 
Prešovčania vyhrali o 35 gólov 
 
Hádzanári Tatrana Prešov zaznamenali v nedeľňajšej predohrávke 14. kola Slovnaft handball extraligy najvyššie tohtosezónne víťazstvo. Na domácej palubovke si poradili s tímom HK Agro Topoľčany po výsledku 46:11 (22:3) a nadviazali tak na vysoký triumf nad týmto súperom z jeho palubovky (42:14) zo septembra minulého roka.
 
Osud zápasu domáci spečatili prakticky už v úvodnej desaťminútovke, v ktorej si vypracovali desaťgólový náskok. Za úvodných vyše 20 minút dovolili hosťom zaznamenať iba jediný gól, celkovo v prvom polčase tri a už po polhodine si vypracovali 19-gólový náskok. Ten v druhom dejstve zvýšili na konečných 35 gólov.
 
Najlepším strelcom duelu sa stal portugalský krídelník Nuno Santos, ktorý zaznamenal 11 gólov. Tatran aj naďalej dominuje tabuľke najvyššej slovenskej súťaže. Vyhral všetkých 13 odohratých zápasov a s plným počtom 26 bodov má pred druhou v tabuľke Považskou Bystricou osembodový náskok.
 
Na budúci týždeň čakajú na Tatran dva zápasy na palubovkách súperov. Najprv sa zverenci trénera Slavka Golužu predstavia v utorok 2. februára o 20:30 hod., vo svojom otváracom stretnutí nového ročníka SEHA Gazprom ligy, na palubovke PPD Záhreb. Potom ich čaká piate vystúpenie v Európskej lige, keď v nedeľu 7. februára o 18. hodine nastúpia v Lisabone proti miestnemu Sportingu. V domácej SHE sa najbližšie predstavia v sobotu 20. februára na palubovke Hlohovca.
 
SHE – 14.kolo (predohrávka):
Tatran Prešov – HK Agro Topoľčany 46:11 (22:3)
 
Zostava a góly Tatrana: Colodeti, Čupryna – Rábek 2, Santos 11, Pacecho 3, Fech 3, Rečičár 10, Michalka 4, Grzentič 4, Hernandez 2, Carapkin 7.
Najviac gólov súpera: Majerník a Kober po 3, Valent 3/1, Petruš 2, 7-metrové hody: 0/0 – 3/1, vylúčenia: 2:2.
Priebeh: 3:0, 18:1, 20:3, 29:4, 32:5, 35:8, 40:9, 42:10.
 
Topoľčany v sobotu večer odohrali dramatické stretnutie na palubovke HK Košice, v ktorom napokon prehrali tesne 21:22. Možno aj pod dojmom tohto neúspechu začali na druhý deň zápas odovzdane. Naopak domáci súpera vôbec nešetrili, tromi gólmi išli do vedenia 3:0. Po Valentovom znížení následne na dlhých 18 minút zavrel, aj viacerými peknými zákrokmi, svoju bránu Marcos Colodeti a Tatran sa šnúrou 15:0 (!) dostal do pohodlného 17-gólového vedenia 18:1. Už v prvom polčase sa napokon gólovo presadilo všetkých deväť hráčov z poľa, ktorých mal tréner Slavko Goluža k dispozícii na lavičke.
 
Skóre druhého polčasu otvoril svojim štvrtým presným zásahom Carapkin a zaokrúhlil tak náskok Tatrana už na 20 gólov (23:3). Domáci aj naďalej pokračovali v gólostroji, presadzovali sa najmä po rýchlych protiútokoch, ale aj na postavenú obranu. Predviedli aj niekoľko vydarených nahadzovačiek a po jednej z nich Santos svojim ôsmim gólom zvýšil už na 30:4, keď zelenobieli dovolili súperovi, aj vďaka striedajúcemu Igorovi Čuprynovi v bráne, skórovať v druhom polčase až po siedmich minútach.
 
V 47. minúte bol náskok Tatrana po Fechovom góle už 30-gólový (38:8). Hosťom sa napokon predsa len podarilo tri minúty pred koncom dostať sa aspoň na dvojciferný počet strelených gólov. Celkovo sa ale v jeho drese presadila iba štvorica hráčov. Hostia naopak inkasovali až 46-krát a v Prešove vysoko prehrali. Jedinou čiernou škvrnou pre domácich bolo, že duel po zranení ešte v prvom polčase nedohral Michalka.
 
Hlasy po zápase:
 
Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Myslím si, že dnes sme sa na zápas dobre koncentrovali. Hrali sme hádzanú, ktorú preferujem a chcem, aby hráči takto hrali. Takúto hru som si predstavoval od začiatku sezóny. Škoda, že nám ju kazili zranenia a korona. Samozrejme, že aj dnes tu boli chyby, najmä v situáciách, keď koncentrácia trochu upadla. V druhom polčase sme možno mohli lepšie reagovať na niektoré situácie. Pred utorňajším zápasom nám ale najväčšie starosti urobilo to, že nevieme ako to bude vyzerať s Michalkom.“
 
Miroslav Benický, manažér Tatrana: „Dnešný zápas sme, pri všetkom rešpekte k súperovi, využili ako tréning a prípravu na utorkový zápas v Záhrebe. Potrebovali sme v ňom ísť naplno. Aj pri takomto víťazstve znovu mrzí, že vznikol problém s Dávidom Michalkom. Snáď to nebude nič vážne. Toto je na týchto zápasoch najhoršie, že chceme ísť na sto percent a nedajbože nám niekto vypadne zo zostavy. Ale vyskúšali sme si veci, ktoré sa na klasickom tréningu nedajú vyskúšať a teraz nás čaká výzva v podobe Záhrebu.“
 
Nuno Santos, krídlo Tatrana: „Pre nás bol dnešný zápas dobrou prípravou na utorkový duel v Záhrebe. Precvičili sme si rýchle protiútoky, kompaktnosť obrany. Odviedli sme dobrú robotu. Pre mňa to bol prvý zápas, pretože počas týždňa proti Hlohovcu som nenastúpil. Cítil som sa dobre a najdôležitejšie je, že sme vyhrali. Môžeme sa tak sústrediť na ďalší zápas, v ktorom sa pokúsime vyhrať v Chorvátsku.“
 
Roman Carapkin, pivot Tatrana: „Všetkým je asi jasné, že súper nedosahuje našu kvalitu. Dobre sme hrali v obrane, ale predsa len nás v nej takýto súper nedokáže úplne preveriť. Bol to však pre nás taký dobrý kondičný tréning. Musím povedať, že ako ja, tak myslím aj tím, sa cíti fyzicky dobre pripravení. Ale už v utorok nás čaká duel v Záhrebe a ten bude úplne iný. “
(19:53, I. Kriššák, tatranpresov.sk, foto: V. Zamborský) 
Diskusia
Pridať komentár