VIDEO | Prešovčania sa dočkajú revitalizácie parku Vlada Clementisa

529x
04. Február 2021
V parku budú tri zóny
Pozrite si videoreportáž 
 
Viac udržateľnosti, zvýšenie biodiverzity, ale aj priestor na oddych či voľnočasové aktivity. Tak by mal po novom vyzerať prešovský park Vlada Clementisa. Celý projekt bol schválený v rámci Integrovaného operačného programu, s jeho revitalizáciou mesto začne v prvej polovici roka 2021.
 
„Park bude pomocou chodníkov a horizontálnych plôch rozdelený na tri zóny. Prvou bude športová zóna, kde bude umiestnené detské ihrisko, fit park a podobne. Druhou bude oddychová zóna, ktorá bude plná zelene a treťou bude spoločenská zóna, kde bude umiestnený prírodný amfiteáter,“ uviedla odborná referentka zo sekretariátu primátorky mesta Prešov Lenka Šitárová.
 
V parku pribudne 7 dažďových záhrad, ktoré pomôžu so zachytávaním dažďovej vody z chodníkov, parkovísk či príjazdových ciest. Mesto plánuje tiež vysadiť okrasné rastliny po celej ploche.
 
„V rámci revitalizácie parku Vlada Clementisa pribudne viac ako 160 nových stromov a takisto pribudnú v záhonoch aj trvalky,“ doplnila Šitárová.
 
Prešov plánuje v danej lokalite postupne realizovať aj výstavbu cyklochodníka a parkoviska. Zariadenie parku bude doplnené aj o atypické prvky, ako sú napríklad gabiónové sedenia či toalety pre psy.
(15:38, red)
Diskusia
Pridať komentár