Hádzanári Tatrana Prešov nedokázali bodovať v novovytvorenej Európskej lige ani na piaty pokus

381x
08. Február 2021
EL: Na Sporting sme nestačili, na body stále čakáme
Najbližšie sa hádzanári predstavia v Európskej lige už o dva dni 
 
Hádzanári Tatrana Prešov sa nedočkali prvého víťazstva v úvodnom ročníku Európskej ligy ani na piaty pokus, keď v nedeľu nestačili v dohrávke 2. kola súťaže na portugalský tím Sporting Lisabon a na jeho palubovke prehrali 21:27 (10:13).
 
Tatran prehral prvý polčas o tri góly, v úvode toho druhého znížil na rozdiel jediného presného zásahu a bol blízko aj k vyrovnaniu. Nepodarilo sa mu to však a aj napriek viacerým úspešným druhopolčasovým zákrokom Igora Čuprynu v bráne sa slovenskému pohárovému zástupcovi nedarilo najmä v útoku (streľba 21/44 – 48 percent vs. 60 percent Sportingu), čoho výsledkom bolo portugalské víťazstvo o šesť gólov.
 
Čiernou škvrnou zápasu bol faul na kapitána Olivera Rábeka, ktorý duel nedohral a Tatran odohral tri štvrtiny zápasu prakticky iba s ôsmimi hráčmi v poli. Najlepším strelcom Tatrana v tomto zápase bol Kubánec Pavel Hernandez s ôsmimi gólmi.
 
Najbližšie sa zverenci trénera Slavka Golužu predstavia v Európskej lige už o dva dni, v utorok 9. februára o 20:45. hod. nastúpia na palubovke francúzskeho USAM Nimes Gard. Tímu, ktorého bránu háji slovenský reprezentant Teodor Paul, sa budú snažiť zelenobieli oplatiť domácu prehru z úvodného stretnutia súťaže. Na budúci týždeň potom čaká Tatran ešte aj duel SEHA Gazprom ligy, v ktorom na svojej palubovke privítajú v sobotu 13. februára o 18. hodine tím Metaloplastika Šabac.
 
EL – 2.kolo (dohrávka): Sporting Lisabon (Port.) - Tatran Prešov 27:21 (13:10)
 
Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Colodeti – Rábek 2, Santos 2, Jaballah 2, Pacecho 4, Fech, Rečičár 3, Hozman, Grzentič, Hernandez 8/5, Carapkin.
 
Najviac gólov súpera: Rocha 8, Vietia Valdez 7, Schongarth 4, 7-metrové hody: 1/1 – 5/5, vylúčenia: 5:1 + ČK: 15. Doroščuk (faul)
 
Priebeh: 0:1, 2:2, 6:6, 7:5, 10:7, 12:8, 13:9, 13:12, 15:12, 16:14, 20:15, 23:16, 24:18, 26:19.
 
V prvom dejstve
 
Skóre duelu otvoril podstrelom v úvodnej akcii Rábek. Domáci ale skóre dvoma gólmi otočili a od stavu 2:2 v 6. minúte ušli v nasledujúcej päťminútovke na 6:3. V 15. minúte sme prišli o dovtedy dvojgólového Olivera Rábeka, ktorého pri strele vo výskoku knokautoval Doroščuk. Domáci hráč videl za surový zákrok priamu červenú kartu, náš kapitán sa už ale na palubovku takisto nevrátil.
 
Pri absencii zranených hráčov a chorého Michalku to znamenalo ďalšie oslabenie a zápas sme dohrávali s jedenástimi hráčmi. Ďalším problémom pre slovenského majstra bol v prvom polčase výkon domáceho gólmana Skoka, ktorý si v úvodnej 30-minútovke držal 50-percentú úspešnosť zásahov a predviedol v ňom deväť zákrokov. Aj vďaka nemu si Sporting vypracoval v 25. minúte štvorgólový náskok 12:8. Skóre prvého polčasu v záverečných sekundách napokon upravil na rozdiel troch gólov (13:10) Rečičár.
  
Víťazstvo domácich
 
V úvode druhého dejstva Tatran ubránil útok súpera, následne vybojoval nielen sedmičku, ktorú premenil Hernandez, ale aj dvojminútový trest pre domáceho Veitiu Valdeza. Carapkin, ktorý pri nedostatku hráčov zaskakoval v priebehu druhého polčasu aj na pravej spojke, však úplne voľný na šestke trafil iba žrď. Následne ale Hernández po ubránení ďalšieho útoku z krídla znížil na rozdiel jedného gólu. Po ďalšom Čuprynovom úspešnom zákroku mal vyrovnanie na ruke Rečičár, no Skok aj so šťastím chytil.
 
Odpoveďou boli dva góly Sportingu a opätovný trojgólový náskok súpera. Nádeje zverencov Slavka Golužu naďalej udržiaval výbornými zákrokmi Čupryna, v útoku sa ale Tatranu príliš nedarilo. Aj preto náskok Sportingu postupne narástol v 49. minúte na päť (20:15) a neskôr dokonca na sedem gólov (23:16). Domáci tak duel už poľahky doviedli do víťazného konca.
(13:00, tatranpresov.sk)
Diskusia
Pridať komentár