Stavebné práce na území mesta

3x
12. Máj 2015

V Bardejove sa pracuje vo veľkom prúde

Spomínané križovatky v závere uplynulého týždňa 

 

V súvislosti s realizáciou projektu „Revitalizácia centrálnej mestskej  zóny mesta Bardejov“, ktorého súčasťou je aj výstavba dvoch nových kruhových križovatiek,  je od pondelka (11. mája 2015)  uzatvorená križovatka Jiráskova – Partizánska - Hviezdoslavova (pri okresnom súde) a križovatka Partizánska – Mlynská (Pri bocianoch). Zároveň prebieha aj rekonštrukcia Hviezdoslavovej ulice a zmenou prechádza aj park pred hotelom, oproti súdu. O všetkých rozkopávkach sme vás už na webovom portály informovali. 

Súbežná realizácia rekonštrukcie vyššie uvedených križovatiek si vyžiadala nové dopravné obmedzenia a s tým súvisiacu zmenu organizácie dopravy i presmerovanie liniek mestskej hromadnej dopravy. MHD teda cez bránu už neprechádza. 

Pôvodne sa s realizáciou stavebných prác na kruhovej križovatke „pri okresnom súde“ malo začať až po  sprejazdnení novej kruhovej križovatky „pri bocianoch“, avšak nepredpokladané komplikácie pri prekládke zariadení sietí technickej infraštruktúry spôsobili predĺženie  termínu ukončenia stavebných prác na križovatke „pri bocianoch“. Vzhľadom k tomu, ale najmä z dôvodu  dodržania celkového termínu ukončenia celého projektu, mesto, ako investor stavby, sa rozhodlo  pre súbežnú realizáciu stavebných prác na oboch križovatkách.

V súčasnosti sú na území mesta realizované ďalšie rozsiahle stavebné práce na budovaní juhozápadného obchvatu, ktorý by mal byť ukončený v druhej polovici roka 2016. Aj táto akcia si vyžaduje obmedzenia v doprave  i obmedzenie životného komfortu obyvateľov dotknutých lokalít. Viac informácii nájdete v ďalších reportážach na spravodajskom webe ahojbardejov.sk. 

(20:50, red)

676
Diskusia
Pridať komentár