Odchovanec Bardejova Patrik Sokoli v projekte reprezentácie Slovenska do 18 rokov

2385x
14. Február 2021
Z Bardejova až do reprezentácie
  
Sedemnásťročný hokejista Patrik Sokoli, ako šesťročný začal hrať hokej v prípravke a v tejto sezóne si obliekol dres reprezentačného výberu v projekte SR 18, ktorý pôsobí v prvej Slovenskej hokejovej lige medzi seniormi a v extralige juniorov na Slovensku.
 
Bardejovčan Patrik Sokoli to dotiahol zo zimného štadióna v Bardejove až do reprezentácie. Jeho cieľom je dostať sa do seniorského hokeja a živiť sa hokejom. Hokejovo vyrastal v Bardejove, neskôr pôsobil v Poprade, odkiaľ si ho vybrali reprezentační tréneri do projektu SR 18, ktorý momentálne pôsobí v Piešťanoch.
 
„Na ľad som sa dostal ako trojročný, keď ma zobral otec po prvý krát na korčule na zimnom štadióne v Bardejove. K hokeju som sa dostal ako šesťročný, keď ma rodičia prihlásili do prípravky v Bardejove, ktorú vtedy viedol pán tréner Daniel Marcinov. Už v tomto veku ma korčuľovanie a strieľanie gólov veľmi bavilo.
 
Začínal som ako útočník a na tejto pozícii hrám dodnes. Mojim prvým trénerom v Bardejove bol pán tréner Marcinov spolu s mojím otcom a neskôr páni tréneri Ivan, Rybár a Majdek, v Poprade ma trénuje pán tréner Skokan. Začínal som v prípravke v Bardejove a prešiel som všetkými žiackymi kategóriami, kde už ako ôsmak v trinástich, štrnástich rokoch som hrával za bardejovský dorast medzi 18 ročnými,“ hovorí o svojich začiatkoch študent na popradskom športovom gymnáziu.
 
Z Horného Šariša až do reprezentácie 
 
Z Horného Šariša v štrnástich rokoch nasledoval presun do Popradu, kde pravidelne nastupoval v kadetskej kategórii a následne hrával už za dorast aj juniorov. Odtiaľ zamieril na západ Slovenska, v Piešťanoch si vybojoval miesto v reprezentačnom výbere Slovenska do 18 rokov. Patrik patril k najlepším hráčom v dorasteneckom tíme Popradu a odmenou mu bol presun do projektu SR 18, kde pôsobí v prvej lige seniorov a juniorskej extralige na Slovensku, kde v tejto sezóne zatiaľ odohral dokopy 22 stretnutí s bilanciou 4 góly a 5 asistencií.
 
Patrik Sokoli v reprezentačnom drese 
 
„Zúčastnil som sa mládežníckych reprezentačných kempov a výberov SR 15, 16, 17. Tohto roku si ma vybrali aj do reprezentačného projektu SR 18, ktorý ako jeden z mála na Slovensku má tú možnosť trénovať a hrať zápasy aj v tejto pandémiou zasiahnutej Covid sezóne a po sezóne sa vraciam naspäť do Popradu“ pokračuje Patrik.
 
Prezident klubu Mládež HC 46 Bardejov Tomáš Ivan je na Patrika pyšný. „Patrika som trénoval v športových hokejových triedach od piateho ročníka spoločne s jeho otcom. Už vtedy vedel veľmi dobre korčuľovať, v produktivite stále patril k najlepším nielen v klube ale aj na Slovensku a to vždy nastupoval vo vyšších kategóriách proti starším chlapcom, bol veľmi hokejový, mal hokejové myslenie a vedel sa na ľade pohybovať podľa hry. Patrik už v mladom veku bol ctižiadostivý, stále veľmi prežíval zápasy, neraz si aj poplakal, keď sme prehrali,“ prezrádza o Patrikovi jeho bývalý tréner Tomáš Ivan a dodáva, že mu v ďalšom hokejovom raste drží palce.
(18:50, PS) 
Diskusia
Pridať komentár