Šéf bardejovskej osvety končí, odvolali ho krajskí poslanci

3625x
15. Február 2021
Búrlivá diskusia pri odvolávaní
Juraj Bochňa 
 
25. zasadnutie Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja malo v pondelok 15. februára na programe viacero bodov, jedným z nich bolo aj odvolanie riaditeľa Hornošarišského osvetového strediska v Bardejove Juraja Bochňu.
 
Zasadnutie zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja sa kvôli nepriaznivej epidemiologickej situácii uskutočnilo online formou. Na programe bolo celkovo 36 bodov.
 
Zaujímavý bol bod o odvolávaní Juraja Bochňu zo stoličky HOS v Bardejove. Po odznení návrhu vystúpili viacerí poslanci i samotný krajský poslanec a zároveň riaditeľ osvetového strediska.
 
Juraja Bochňu sa zastali niekoľkí poslanci prešovského samosprávneho kraja. Riaditeľ HOS vysvetlil svoj pohľad na danú situáciu, opačného názoru bol predseda PSK Milan Majerský, ktorý zdôrazňoval, že v organizácii bol zmätok niekoľko rokov.
 
Za odvolanie bolo napokon 39 poslancov, proti bol jeden poslanec. Šestnásť poslancov sa hlasovania zdržalo. Jeden poslanec nehlasoval. Celú diskusiu si môžete vypočuť na portáli www.tasrtv.sk od času cca 3.30.00.
(15:39, aktualizované 19:55)
Diskusia
Pridať komentár