V Zborove šijú rúška z nepotrebných textílií

1212x
16. Február 2021
Nepotrebné látky môžete posunúť komunitnému centru
Keď dostane nepotrebný materiál druhú šancu 
 
V posledných mesiacoch sa o udržateľnom spôsobe života hovorí viac ako kedykoľvek predtým. Nie všetok odpad, ktorý vyprodukujeme, musí nutne putovať do kontajnerov. 
 
Napríklad niektoré zvyškové textílie viete zúžitkovať pri takzvanej upcyklácii podobne, ako to robia aj pracovníčky z Komunitného centra Zborov. 
 
Tie v týchto dňoch šijú ochranné rúška z nepotrebných textílií. Verejnosti zároveň adresujú výzvu o pomoc. Zapojiť do nej sa môže každý, kto má doma nepotrebné látky, bavlnené posteľné plachty, obliečky, gumičky alebo napínateľné posteľné plachty (dajú sa z nich vybrať gumičky). 
 
Stačí ich priniesť na Obecný úrad v Zborove v pracovných dňoch v čase od 09:00 hod. do 11:00 hod. Práve darovanie spomínaného materiálu prispieva k vzájomnej pomoci. Netreba zabúdať na to, že nosením rúška chránite nielen seba, ale aj tých naokolo. 
 
Pracovníčky komunitného centra nezaháľajú ani počas pandémie a denne šijú nové ochranné rúška. Tie následne distribuujú v komunite na rómskej osade. Takýmto spôsobom už rozdali stovky rúšok a pokúšajú sa spoločne eliminovať riziko nákazy. 
(11:40, red, zborov.sk)
Diskusia
Pridať komentár