VIDEO | Obnovenie prezenčnej výučby na bardejovskej cirkevnej škole i gymnáziu

1538x
16. Február 2021
Žiakom pri dištančnom vyučovaní pomáhajú školské tablety a notebooky
Pozrite si videoreportáž 
 
Opätovný nábeh na prezenčnú formu výučby bol na Cirkevnej spojenej škole v Bardejove spojený s opatrnosťou a zodpovednosťou.
 
Túžba rodičov umožniť deťom opäť zasadnúť do školských lavíc bola veľká, začiatkom uplynulého týždňa sa na vyučovaní v priestoroch školy zúčastnilo viac ako 90 percent žiakov. Na klasickom vyučovaní sa zúčastňujú aj končiace ročníky sesterského Gymnázia sv. Jána Bosca.
 
„Teraz sa to číslo trošku znížilo a vzhľadom na výskyt COVID-u v jednej z tried sme tretiakov nechali doma. Napriek tomu sú v škole prváci, druháci a štvrtáci a okrem nich aj končiaci ročník bilingválneho gymnázia,“ uviedol riaditeľ školy Martin Šmilňák.
 
Škola zabezpečila všetkým pedagógom ochranné respirátory FFP2. Žiakom, ktorí ostali doma na online výučbe, zase poskytli pomôcky v podobe moderných technológií. „U nás v škole dostali všetci gymnazisti buď tablety, alebo notebook, a to dištančné vzdelávanie prebieha plnohodnotne,“ dodal Šmilňák.
 
S testovaním žiakov, pedagógov a rodičov pomohla škole samospráva Bardejova.
 
„Mesto zriadilo svoje mobilné odberové miesta, kde nám ponúkli svoje kapacity tak, aby sa naši pedagógovia, rodičia a takisto končiace ročníky gymnázia mohli otestovať tam,“ uzavrel Šmilňák.
(14:30, red)
Diskusia
Pridať komentár