Bardejov pripravuje očkovanie pedagógov, mohlo by prebehnúť ešte tento víkend

2037x
17. Február 2021
Zatvárajú sa aj niektoré školy a triedy
Mestský krízový štáb prehodnocoval aktuálnu situáciu 
 
Dnes dopoludnia opätovne formou videokonferencie zasadal Mestský krízový štáb (MsKŠ). Závery zasadnutia sa dajú zhrnúť do dvoch bodov.
 
Vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie v školských zariadeniach (stúpajúci trend pozitívne testovaných), kde je samospráva zriaďovateľom, prijal MsKŠ rozhodnutie od zajtrajšieho dňa, t.j. od štvrtka 18. februára prejsť na dištančnú formu vzdelávania v Základnej škole na Wolkerovej ulici.
 
Do karantény takisto prechádzajú ďalšie triedy v materskej škole na Komenského ulici 24 a v materskej škole na Nábrežnej ulici. Tento postup bol konzultovaný s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva a rozhodnutie bolo prijaté aj na základe jeho odporúčania.
 
Z iniciatívy samosprávy a v tesnej súčinnosti s Nemocnicou s poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove sa pripravuje vakcinácia (očkovanie) pedagogických zamestnancov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.
 
Samospráva intenzívne komunikuje s NsP sv. Jakuba, n.o. Bardejov a pripravuje detaily očkovania, ktoré by sa malo konať tento víkend, 20. a 21. februára vo Vakcinačnom centre nemocnice. Hneď, ako budú dohodnuté všetky detaily očkovania, o jeho podrobnostiach bude samospráva včas informovať.
 
Mesto zároveň odporúča tým, ktorí sa chcú, alebo potrebujú testovať na COVID-19, aby využili kapacity odberných miest, ktoré nie sú zriadené samosprávou, a na území mesta je ich niekoľko. Na niektoré sa dá prihlásiť aj prostredníctvom online rezervácie.
(12:24, FB: Mesto Bardejov - oficiálna stránka)
 
Diskusia
Pridať komentár