Páchateľ po brutálnej vražde ohrozoval život ženy

785x
18. Február 2021
 Rukojemnícku drámu v Kežmarku už vyšetruje krajská kriminálka v Prešove
Na miesto boli privolaní aj príslušníci Útvaru osobitného určenia Prezídia PZ – Lynx Commando
 
17. februára podvečer došlo v Kežmarku k rukojemníckej dráme, ktorej predchádzala brutálna vražda. V oboch prípadoch sa pod spoločný menovateľ podpísal ten istý podozrivý 41-ročný Kežmarčan.
 
Muž je podozrivý z vraždy svojich rodičov v ich spoločnom byte. Následne sa presunul do blízkeho obchodného domu. Tam zobral ako rukojemníčku 40-ročnú ženu, ktorú ohrozoval nožom a zabarikádoval sa s ňou do skladu, pričom požadoval splnenie jeho požiadaviek. 
 
Rukojemnícka dráma trvala dlhé hodiny. Na mieste zasahovali policajti Pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva PZ v Prešove, policajti Okresného riaditeľstva PZ Kežmarok a ďalšie zložky Krajského riaditeľstva PZ v Prešove vrátane vyjednávačov. Vzhľadom na závažnosť situácie boli na miesto privolaní príslušníci Útvaru osobitného určenia Prezídia PZ – Lynx Commando. 
 
Po niekoľkých hodinách sa policajtom podarilo dostať ženu do bezpečia a páchateľa zadržať. Mužovi za tieto skutky hrozí až doživotný trest odňatia slobody. Prípad vyšetruje krajská kriminálka v Prešove.
(10:41, Polícia SR - Prešovský kraj)
 
 
Diskusia
Pridať komentár