VIDEO | V Bardejove zaočkujú počas nastávajúceho víkendu tri stovky pedagógov

1853x
18. Február 2021
Spoločná iniciatíva samosprávy a nemocnice
Pozrite si videoreportáž 
 
Po najväčších nemocniciach, v ktorých sa minulý víkend zorganizovala vakcinácia pedagogických zamestnancov, sa medzi očkovacie centrá určené učiteľom pripojí takmer dvadsiatka ďalších nemocníc. Na mape očkovacích miest pre pedagógov sa počas nastávajúcich dní objaví aj mesto Bardejov.
 
„Očkovať sa bude od ôsmej do šestnástej v sobotu a od ôsmej do šestnástej v nedeľu len učiteľov, ktorí budú prihlásení a registrovaní cez svoje formuláre. Oni tam už budú mať uvedené, podľa informácií z ministerstva, že v ktorý deň a na ktorú hodinu majú prísť na očkovanie. Na očkovanie musia prísť len s antigénovým testom,“ uviedol riaditeľ nemocnice Marián Petko.
 
Antigénový test nesmie byť starší ako 7 dní, vakcinovať budú pedagógov do 55 rokov očkovacou látkou AstraZeneca.
 
„Treba povedať, že ide o jednoduchšie použitie ako od firmy Pfizer, nemusí byť ťažký mrazový reťazec, ale dostaneme ju v chladovom reťazci, ktorý si uskladníme u nás v špeciálnej chladničke. Zaočkujeme 150 učiteľov v sobotu a 150 učiteľov v nedeľu,“ doplnil Petko.
 
Učitelia sa budú prihlasovať po vlastnej línií, presné inštrukcie stanovilo ministerstvo školstva. Iniciatíva začať očkovanie pedagógov aj v Bardejove vzišla zo vzájomnej spolupráce samosprávy a bardejovskej nemocnice.
 
„Máme záujem, aby sa očkovalo čo najviac ľudí, to je jediná možnosť ako naozaj vyjsť z toho problému, v ktorom sme všetci,“ uzavrel riaditeľ nemocnice.
(16:00, red)
Diskusia
Pridať komentár