Vo Svidníku otvoria Jarné školy

510x
19. Február 2021
Škôlky pokračujú ďalej v bežnom režime
Zatiaľ sa prihlásilo 191 žiakov 
 
Radosť z otvorenia škôl by rýchlo upadla, ak by sa rodičia a žiaci museli opäť pobrať na jarné prázdniny, preto sme vo Svidníku umožnili prevádzku Jarných škôl v troch školách v pôsobnosti mesta.
 
Do týchto škôl môžu ísť žiaci zo všetkých ročníkov 1. až 9. mestských ZŠ. Zatiaľ sa prihlásilo 191 žiakov, z toho 113 z prvého stupňa a 78 z druhého stupňa ZŠ. Škôlky pokračujú ďalej v bežnom prevádzkovom režime. Jarné školy sa organizujú na báze dobrovoľnosti, ale záujem potvrdil, že sú žiadané.
 
Zámerom Jarných škôl je poskytnúť žiakom základných škôl upevňovať si vedomosti aj počas prázdnin a zároveň udržať dobrý sociálny kontakt. Jarné školy zabezpečia adaptáciu na školské prostredie a sprostredkujú kontakt s rovesníkmi, ktorý u dlhšie obdobie žiakom chýbal. Súčasne je ich cieľom pomôcť vyrovnať rozdiely medzi žiakmi, ktoré vznikli alebo sa prehĺbili v dôsledku nedostatočného zapojenia časti z nich do dištančného vzdelávania.
 
Jarné školy vytvoria priestor na realizáciu takých vyučovacích predmetov, ktoré sa vzhľadom na ich charakter nedali realizovať dištančnou formou vzdelávania a sú tiež pre rozvoj detí dôležité. Rôzne zručnosti, rozvíjanie talentov, logické hry a najmä psychický oddych.
 
Pri organizácií Jarnej školy platia v oblasti testovania a udržania skupín tie isté pravidlá ako pre školy a školské zariadenia určené rozhodnutím MŠVVaŠ SR s platnými uzneseniami vlády, vyhláškami ÚVZ. Od pondelka 8. februára nastúpilo do MŠ 211 detí a do ZŠ 310 žiakov z prvého stupňa, čo predstavuje percentuálne 60 % v MŠ a 80 % v ZŠ, niektoré triedy mali dochádzku aj 100 % žiakov.
(9:57, svidnik.sk) 
 
 
Diskusia
Pridať komentár