Bardejovčania získali dôležitý bod, v Žiline remizovali s L. Mikulášom

2151x
20. Február 2021
Partizáni po výhre nad Popradom bodovali znova
Partizáni získali dôležitý bod 
 
V sedemnástom kole druhej futbalovej ligy vycestovali futbalisti Partizána Bardejov do Žiliny, kde sa stretli s Liptovským Mikulášom, druhým celkom v tabuľke. Domáci boli pred zápasom favoritom, hostia chceli bodovať.
 
Od úvodu sa na umelej tráve v priamom prenose hral atraktívny a zaujímavý futbal z oboch strán. Domáci boli kúsok futbalovejší, avšak Bardejovčania hrali disciplinovane a takticky boli dobre pripravení.
 
Ďalšia penalta 
 
Po polhodine hry rozhodca odpískal prísny pokutový kop, keď sa nedovoleného zákroku dopustil Jarzebak a Bartoš z penalty poslal Tatran do vedenia – 1:0.
 
Hneď po inkasovanom góle sa do útoku dostali aj Šarišania a po peknej akcii Bilali nechytateľne vyrovnal na 1:1. Do konca prvého polčasu už ďalší gól nepadol a tak sa úvodná štyridsaťpäťminútovka skončila nerozhodne.
 
 
Po zmene strán partizáni naďalej dodržiavali taktické pokyny, na ihrisko sa dostal už aj Jakub Sedláček, nová tvár červených, keď vystriedal Filipa Tatara. Bardejovčania hrali disciplinovane, hráči Mikuláša sa aj naďalej snažili prenikať po krajoch ihriska, no to sa im nedarilo.
 
S pribúdajúcimi minútami sa hra vyrovnávala a do miernych šancí sa dostávali oba celky. Vyloženejšie šance neprichádzali.
 
Keď sa už zdalo, že sa duel skončí nerozhodne, prišiel nadstavený čas, v ktorom sa najprv snažili streliť víťazný gól východniari, no akcia im nevyšla podľa predstáv a tak sa do protiútoku dostali hostitelia.
 
A ďalšia červená karta 
 
Brankár Bardejova Ján Čikoš-Pavličko vybehol zo šestnástky, zrazil sa s vlastným spoluhráčom. Po slovnej výmene s protihráčom videl druhú žltú kartu a po červenej musel opustiť ihrisko.
 
 
Do brány sa na záverečné sekundy dostal Dušan Dlugoš, posledný center do pokutového územia si udržal a tak sa zápas sedemnásteho kola skončil zaslúženou remízou.
 
Povedali po zápase
 
Bobi Stojkoski, tréner Bardejova
 
„Gratulujem svojmu mužstvu za hru, bojovnosť, za bod. Je to veľký bod, lebo Liptovský Mikuláš je veľmi dobré mužstvo. Prvý polčas sme mali problém, Tatran mal veľa šancí. Bola to disciplinovaná hra od hráčov. V druhom polčase už nebol Tatran taký dobrý, zatvorili sme obranu.“
 
Marek Petruš, tréner Liptovského Mikuláša
 
„Prvý polčas bol z našej strany excelentný, bohužiaľ výsledok po polčase ostal 1:1. V druhom polčase sa hra rozkúskovala a súper umnou taktikou nás držal na dištanc.“
 
MFK Tatran Liptovský Mikuláš – Partizán Bardejov 1:1 (1:1)
 
Góly: 31. Bartoš (pen.) – 33. Bilali
 
ŽK: 61. Gerát, 90+4. Bartoš, 90+6. A. Krčík – 31. Čikoš-Pavličko, 81. Sedláček, 84. Jarzebak, 90+3. Dzurík. ČK: 90+6. Čikoš-Pavličko
 
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Čikoš-Pavličko (C) – Petko, Tatar (46. Sedláček), Lizardo (81. Lukáč), Brigant (90. Dlugoš), Horváth, Pacheco, Jarzebak, Dzurík, Mijland (88. Santos), Bilali (88. Ronaldo)
(15:27, red)
Diskusia
Pridať komentár