Bardejov sa presúva do bordovej fázy, test do práce budete potrebovať každých sedem dní

4214x
24. Február 2021
53 okresov v treťom rizikovom stupni
 
V červenej fáze ostalo už len 6 okresov 
 
COVID automat sa od budúceho týždňa opäť zmení, čiernych okresov bude viac. Bardejov sa presúva z červenej zóny (druhý stupeň varovania) do horšej bordovej (tretí stupeň varovania) zóny.
 
Počet čiernych okresov (štvrtá fáza) vzrástol na číslo 20, väčšina sa nachádza v bordovej fáze. Okrem šiestich okresov budete musieť od pondelka 1. marca absolvovať testovanie každých 7 dní. V treťom (bordovom) stupni bude spolu 53 okresov a v druhom (červenom) stupni bude šesť okresov. V prvom stupni rizikovosti sa nebude nachádzať žiadny okres.
 
Stále platí, že v čiernych okresoch by mali školy ostať zatvorené. V okresoch, ktoré sa nachádzajú v treťom stupni varovania (po novom tu patrí aj okres Bardejov), sa otváranie a zatváranie škôl riadi podľa odporúčaní regionálneho hygienika, definitívne slovo majú starostovia a primátori. V prípade stredných škôl rozhodujú župy.
 
Pre okresy v bordovej fáze platí, že ak chcete chodiť do práce, potrebujete mať test, ktorý nesmie byť starší ako 7 dní. Takýto test potrebujete mať aj pokiaľ chcete navštíviť poštu či banku. Ak chcete cestovať mimo okresu, musíte sa takisto preukázať testom nie starším ako 7 dní.
 
Prehľad jednotlivých fáz COVID automatu:
 
Čierna farba – IV. stupeň varovania COVID automatu – 20 okresov:
 
Bánovce nad Bebravou, Detva, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Ilava, Martin, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Piešťany, Považská Bystrica, Revúca, Rožňava, Šaľa, Trenčín, Trnava, Turčianske Teplice, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Zvolen.
 
Bordová farba - III. stupeň varovania COVID automatu – 53 okresov:
 
Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I – V, Brezno, Bytča, Čadca, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Komárno, Košice I – IV, Košice – okolie, Krupina, Kysucké Nové, Mesto, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Myjava, Nitra, Nové Zámky, Pezinok, Poltár, Poprad, Prešov, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Ružomberok, Sabinov, Senec, Senica, Skalica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Topoľčany, Trebišov, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žilina, Zlaté Moravce.
 
Červená farba - II. stupeň varovania COVID automatu – 6 okresov:
 
Kežmarok, Námestovo, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Tvrdošín
(8:39, red, MZ SR)
Diskusia
Pridať komentár