KRUČO´S Barbershop – miesto s vysokou koncentráciou kvalitných služieb a dobrej kávy

5074x
26. Február 2021
Rozumieme si aj mimo práce, preto nám to funguje
Tomáš Kručovský v pracovnom tempe
 
Osobná návšteva kaderníctva či holičstva ostáva naďalej iba pri predstavách, preto sme sa rozhodli aspoň pre malú virtuálnu prehliadku u majstrov strihačského remesla. Namierili sme si to rovno do úspešného bardejovského barbershopu a vyspovedali Tomáša, Tomáša 2 a Janku alebo ak chcete Kruča, Buchťa a Jane.
 
O čare a úskaliach ich práce, ale aj o tom, čo robia, keď práve nerobia, vám prezradia nasledujúce riadky.
 
Barberstvo sa už dlhšiu dobu teší veľkému návratu, dalo by sa povedať, že pre mnohých je životným štýlom. Prečo ste sa rozhodli zasvätiť do tajov tohto remesla?
 
BUCHŤO: Túto otázku dostávame často a zvykneme na ňu odpovedať, že to naozaj nie je len práca, ale ide skutočne o životný štýl. Barbering je teraz veľmi populárny a pre mladých ľudí zaujímavý. Väčšina holičov sú vysoko kreatívni a talentovaní ľudia s charizmou, preto ma toto remeslo zaujalo.
 
Samozrejme to nejde bez ďalšieho vzdelávania ako aj v ostatných segmentoch. V neposlednom rade by to všetko malo byť podložené kvalitou. Najviac sa mi na tom celom páči to, ako sa komunita navzájom poznáme a stretávame na rôznych školeniach, workshopoch a výstavách, čo je ďalšia pridaná hodnota. 
 
Nie ste len čisto mužské kombo, o zákazníkov sa stará aj vaša kolegyňa Janka. Aký ste tím, ako sa vám spolu pracuje?
 
KRUČO: Myslím si, že sme super tím a ideme si všetci na jednej vlne, rozumieme si nielen v barbershope, ale aj mimo neho, a to je jeden z dôvodov, prečo nám to funguje.
 
Ak by ste mali vyskladať definíciu kvalitného barbera/barberky, ako by vyzerala?
 
KRUČO: Je ťažké definovať barbera len určitými vlastnosťami. Barber je človek, ktorý svoju prácu robí srdcom a dáva do toho všetko. Lebo byť barberom nie je len práca, ale ako sa už spomínalo vyššie, je to životný štýl. 
 
Ženská posila v tíme - Jane 
 
Čo vám chýba najviac z časov pred koronou?
 
JANE: Mne najviac osobne chýba tá spoločnosť ľudí v barbershope, keď ešte neboli žiadne obmedzenia a všetko išlo tým správnym smerom. Ľudia si vychutnávali dobrú kávu a aj kvalitný fresh cut. Malo to takú správnu atmosféru. 
 
Existuje vec, ktorá vás dokáže pri zákazníkoch iritovať?
 
KRUČO: Jedna z vecí, ktorá nás vie rozhodiť, je určite nedochvíľnosť zákazníkov, pretože to často vie narušiť naše pracovné načasovanie. 
 
Stretli ste sa pri svojej práci s nejakou bizarnou situáciou, požiadavkou, úsmevnou príhodou?
 
KRUČO: Tých príhod bolo viac než dosť, ale stále nás najviac bavia výhovorky ľudí o tom, prečo neprišli na svoj termín. 
 
Sú Bardejovčania ochotní za kvalitné služby priplácať?
 
KRUČO: V dnešnej dobe už áno, za posledné roky sa to dosť výrazne zmenilo. Som rád že ľudia si začali viac vážiť našu prácu. 
 
Pandémia značne zasiahla aj oblasť služieb. V prvej vlne úplne, po Vianociach sme všetci ostali na akejsi hojdačke. Využili ste nejakú pomoc od štátu na zmiernenie škôd?
 
KRUČO: Áno, korona nás dosť zasiahla za posledný rok, no podpora od štátu určite nepokryla naše straty, skôr išlo len o takú slepú náplasť. 
 
Čo robíte, keď práve nemakáte v barbershope?
 
JANE: Hlavne sa snažím zlepšovať svoje znalosti v rámci strihania a skvalitňovania našich služieb. Momentálne sa viac venujem aj prírode, turistike, keďže nie je na kom skúšať nové strihy. 
 
Tomáš alias Buchťo 
 
Myslíte si, že korona zmení niektoré veci v tomto pracovnom segmente natrvalo?
 
BUCHŤO: Pri každej novootvorenej prevádzke je rad opatrení, ktoré musí prevádzkovateľ splniť. Čo sa týka hygienických noriem, bolo to nastavené naozaj prísne už pred pandémiou, ale veci ako dezinfekcia na ruky a rúška nás budú sprevádzať ešte dlho. Rúška majú aj inú výhodu ako ochrannú – zabraňujú vdychovaniu zvírených vlasov. 
 
Ľudia vo všeobecnosti čakajú, že rok 2021 by mohol byť rokom zmieru, obrátenia sa k lepšiemu, možno rokom postupného návratu k normálnemu životu. Máte na pláne niečo špeciálne aj vy? Chystáte v barbershope nejaké zmeny?
 
KRUČO: Uvidíme, čo nám prinesie tento rok. Veľké zmeny asi nechystáme, budeme radi, keď budeme môcť plnohodnotne pracovať a patrične sa starať o svojich klientov. 
 
Keď človek išiel okolo vášho pracovného kútika, vždy odtiaľ sálala príjemná energia, dokonca si zákazník mohol okrem iného pochutnať aj na dobrej káve. Plánujete tento kaviarenský potenciál posunúť niekam ďalej?
 
BUCHŤO: Ďakujeme veľmi pekne. Naši skvelí zákazníci o nás zvyknú tvrdiť, že to nie je len obyčajné holičstvo, ale vnímajú nás ako nejakú klubovňu. Stáva sa veľmi často, že aj keď nemajú termín, zastavia sa na kávu a prehodia s nami pár slov. Je naozaj úžasné, že sme dokázali aj v takom malom meste, akým je Bardejov, vytvoriť takýto koncept.
 
Milujeme kávu, jej prípravu, jej chuťovú rozmanitosť, aj preto sme sa rozhodli v coffeeshope, ktorý je hneď oproti barbershopu, dať možnosť ľuďom spoznať a kúpiť si príslušenstvo na alternatívne spôsoby prípravy kávy. Stále je to však ešte na začiatku.
 
Ďakujeme za rozhovor!
(14:25, Z. Šinaľová, foto: IG - @kruco_barbershop)
Diskusia
Pridať komentár