VIDEO | Maturanti SPŠ technickej v prezenčnom móde

1226x
02. Marec 2021
Škola pripravuje online Deň otvorených dverí
Pozrite si videoreportáž 
 
K prezenčnej forme výučby sa vrátili aj končiace ročníky Strednej priemyselnej školy technickej v Bardejove. Svoju maturitnú prípravu v laviciach posilnia odbory ako elektrotechnika, technické lýceum a staviteľstvo. Škola dbá na prísne dodržiavanie hygienických opatrení, úpravou prešiel aj rozvrh hodín.
 
„Tento rozvrh sme sa snažili prispôsobiť požiadavkám zo strany žiakov, rodičov, ale aj zo strany školy. Posilnili sme všetky maturitné predmety, aby sa vyučovali prezenčnou formou. Ostatné predmety sme nechali v dištančnej forme,“ uviedol riaditeľ školy Jaroslav Bujda.
 
Pri pravidelnom testovaní žiakov pomáhalo mesto, zamestnanci a študenti využívajú aj súkromné mobilné odberové miesta. Vyučovanie je komfortné a bezpečné, každá z končiacich tried má pre seba vyhradené jedno poschodie.
 
„Praktické odborné predmety sa u nás vyučujú pomocou výpočtovej techniky. Takže všetky tieto zručnosti posilní práve táto doba ešte viac. Žiaci tieto praktické zručnosti získavajú priamo u nás v škole, kde sú im nápomocní naši vyučujúci,“ ozrejmil Bujda.
 
Pre pedagógov je to náročné 
 
Pre pedagógov sa vyučovanie stáva ešte náročnejšie, pretože mnohí vyučujú naraz prezenčnou a dištančnou metódou, aby tak umožnili vzdelávanie aj tým, ktorí sa nemôžu zúčastniť na klasickom vyučovaní.
 
„Dištančné vzdelávanie má svoje výhody, ale aj nevýhody. Veľkou nevýhodou je to, že na všetkých žiakov nie je dosah rovnaký tak, ako je to pri prezenčnej forme vzdelávania,“ dodal Bujda.
 
Škola v týchto dňoch intenzívne pracuje aj na Dni otvorených dverí, ktorý sa uskutoční online formou, a to už 4. marca. Pre každý študijný odbor bude na webe pripravená špeciálna video miestnosť, v ktorej učitelia záujemcom zodpovedajú všetky položené otázky.
(13:43, red) 
Diskusia
Pridať komentár