VIDEO | Dobudovanie R4 až k poľskej hranici je prioritou celého regiónu

1161x
03. Marec 2021
Dobudovanie R4
 Pozrite si videoreportáž
 
Výstavba oboch etáp severného obchvatu je pre mesto Prešov veľmi dôležitá. Región a kraj však potrebujú mať dokončenú celú rýchlostnú cestu R4 až k hranici s Poľskom.
 
Prešovský samosprávny kraj a mesto Prešov považujú dobudovanie rýchlostnej komunikácie R4 za kľúčovú prioritu pre odľahčenie ciest severovýchodu Slovenska, ale aj pre naštartovanie všestranného rozvoja, pracovných príležitostí a prílevu investícií.
 
Spoločne preto budú koordinovať aktivity a apel na prípravu výstavby chýbajúcich úsekov až k poľským hraniciam smerovať na kompetentné ministerstvá.
 
Prebehlo pracovné stretnutie 
 
Zhodli sa na tom župan Milan Majerský s primátorkou mesta Prešov Andreou Turčanovou spolu s honorárnym konzulom Poľskej republiky v Prešove Jánom Hudackým a zástupcami OZ Náš Prešov na pracovnom stretnutí na Úrade PSK.
 
Zároveň ocenili prísľub Ministerstva dopravy a výstavby SR, ktoré už finalizuje poklady na spustenie súťaže druhej etapy - severného obchvatu mesta Prešov.
 
Problémy s kamiónmi 
 
Ako odznelo na rokovaní, pre celý Prešovský kraj zostáva naďalej veľkým problémom odklon kamiónovej a nákladnej dopravy z ďalších miest a obcí kraja, ktorý by pomohlo vyriešiť práve dobudovanie celej R4.
 
Jej výstavba na slovenskej strane je o to dôležitejšia, že ide o medzinárodný cestný koridor Via Carpatia nadväzujúca na rýchlostné cesty v Poľsku a Maďarsku, ktorých výstavba je už v plnom prúde.
 
Šéfovia samospráv vyjadrili na stretnutí podporu aj zástupcom iniciatívy OZ Náš Prešov, ktoré sa snaží upozorniť vládu na kritickú dopravnú situáciu v našom regióne aj prostredníctvom petície za dostavbu rýchlostnej cesty R4.
 
Spoločným úsilím je apelovať na ministerstvá, aby akcelerovali svoje aktivity a vyčlenili peniaze na prípravu ostatných úsekov R4.
(15:15, presov.sk) 
Diskusia
Pridať komentár