Policajti kontrolujú dodržiavanie opatrení, niektorí sú aj v civile

1386x
04. Marec 2021
V uliciach, na odberných miestach i v očkovacích centrách
Môžu kontrolovať aj účel vašej cesty 
 
Situácia je mimoriadne vážna, v nemocniciach je už hospitalizovaných takmer 4000 pacientov s Covidom 19. Policajné hliadky preto vykonávajú intenzívnejšie kontroly aj na východnom Slovensku.
 
Okrem toho ich nájdete na hraniciach, odberných miestach, v očkovacích centrách a samozrejme robia aj "mimocovidovú" policajnú prácu. Policajti sú v teréne každý deň. Polícia však upozorňuje, že nemôžu byť všade. Preto apeluje na zodpovednosť samotných občanov a ďakuje, že dodržiavajú opatrenia.
 
Sprísnenie od stredy
 
Od stredy 3. marca polícia nasadila všetky dostupné sily a prostriedky na kontrolu prijatých opatrení. Doposiaľ boli do kontrol opatrení zapojené najmä uniformované zložky, teda policajti poriadkovej, dopravnej, železničnej polície a na hraniciach aj policajti cudzineckej polície. Okrem policajtov v služobnej rovnošate sú v teréne aj policajti v civilnom odeve.
 
Do služieb s policajtmi budú naďalej velení aj príslušníci ozbrojených síl SR. Policajtov môžete nájsť najmä na miestach so zvýšenou koncentráciou osôb (napr. lyžiarske strediská, nákupné strediská, železničné stanice, nástupišťa, potraviny, drogérie, zásielkovne, odberné miesta a pod.).
 
Takisto kontrolujú aj dodržiavanie zákazu vychádzania na hlavných cestných ťahoch a hraniciach okresov so zlou, resp. zhoršenou epidemiologickou situáciou. Môžu si preveriť opodstatnenosť pohybu osôb v čase zákazu vychádzania, resp. účelu cesty.
(13:25, red, foto: FB - Polícia SR - Prešovský kraj)
 
Diskusia
Pridať komentár