Dokončia chodník do Bardejovskej Novej Vsi

21x
22. Máj 2015

Obnovou prejdú aj chodníky

chodnik bnv (3)(1).JPG

Chodník v smere do Bardejovskej Novej Vsi pred pol rokom

 

Na opravy miestnych komunikácií, čiže opravy výtlkov, ale aj na plošné obnovy živičných krytov, ktoré javia drobný rozpad spôsobený striedaním teplôt počas zimného obdobia, má mesto Bardejov v rozpočte na rok 2015 celkovo 52 600 eur. Z toho 19 800 eur sa má použiť v 1. polroku.

Opravy ciest a chodníkov v meste vykonáva príspevková organizácia Bardejovský podnik služieb BAPOS ako správca cestného hospodárstva.

Ako uviedol vedúci kancelárie primátora mesta Bardejov Jozef Guliga, v mesiaci apríl sa na opravy komunikácií vyčerpalo 2400 eur a robili sa najmä opravy za studena, keď sa opravili hlbšie výtlky. Do konca mesiaca máj by sa na tento účel malo použiť 8700 eur.

r.jpg

"Rozsiahlejšie opravy živičných krytov sa plánujú na spojnici obchodného centra AB a ul. Ťačevskej, pozdĺž bytového domu D9, chodníka pred športovou halou Mier a chodníka cez mostné teleso v Dlhej Lúke, kde je po zime plošný rozpad trvdoliatych živíc. Celkové rekonštrukcie povrchov chodníkov a parkovacích plôch sú zatiaľ plánované na ul. Partizánska, Mlynská a Jiráskova ako pokračovanie nových kruhových objazdov," informoval Guliga.

Mesto v rámci kapitálových investícií rieši tieto rekonštrukcie úpravami svojho rozpočtu postupne počas celého roka.  Medzi najväčšími investíciami v tejto oblasti bude zrejme ukončenie výstavby nového chodníka spájajúceho mesto a prímestskú časť Bardejovská Nová Ves.

http://ahoj.tv/galeria/vystavba_chodnika.html 

Fotogaléria chodníka v novembri 2014

(14:45, tasr)

Diskusia
Pridať komentár