Bardejovčania si drogy nechali posielať poštou

3417x
19. Marec 2021
 Trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov
Drogy u seba prechovávali za účelom spoločnej konzumácie a z časti aj za účelom prípadného predaja ďalším osobám 
 
30 ročná žena a 26 ročný muž (obaja z Bardejova) boli uznesením vyšetrovateľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove obvinení z obzvlášť závažného zločinu nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Ide o trestnú činnosť spáchanú formou spolupáchateľstva. Obvineným v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.
 
Z doterajšieho vyšetrovania bolo preukázané, že minimálne od februára 2020, v nepravidelných časových intervaloch, od doposiaľ nestotožnenej osoby neoprávnene nakupovali a zadovažovali si rôzne druhy omamných a psychotropných látok.
 
 
Išlo predovšetkým o pervitín. Obaja Bardejovčania spoločne po predchádzajúcej vzájomnej dohode s doposiaľ nestotožnenou osobou, vykonali prevody finančných prostriedkov na dohodnutý účet, po čom im boli poštou omamné a psychotropné látky zaslané do miesta ich bydliska.
 
Nebolo to prvýkrát 
 
Tieto drogy u seba prechovávali za účelom spoločnej konzumácie a z časti aj za účelom prípadného predaja ďalším osobám. Polícia vykonala domovú prehliadku, pri ktorej bola zaistená obálka s obsahom bielej kryštalickej látky, digitálna mikrováha, injekčné striekačky so zataveným koncom, ako aj ďalšie veci, v ktorých bola buď biela kryštalická látka alebo stopy po sušine rastlinného pôvodu.
 
Žena tak konala napriek tomu, že bola už za rovnakú protiprávnu činnosť právoplatne odsúdená (bol jej uložený podmienečný trest odňatia slobody v trvaní 3 rokov).
 
Obe osoby sú momentálne umiestnené v cele policajného zaistenia, krajský vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. Na tomto prípade spolupracovali aj kriminalisti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove.
(10:47, KR PZ) 
Ondo
19.03.2021 15:38
Sumarizacia spolocnosti
Tato dnesna mladez... lenive to je... a ani po drogy si to osobne nedojde...
Klára
19.03.2021 15:31
Hroznéééééé
Pridať komentár