Partizánky majú našliapnuté na zisk titulu, nevedia však, kedy začnú hrať

1179x
23. Marec 2021
Otázka znie: Kedy sa bude hrať?
 Videoreportáž z posledného zápasu proti Myjave
 
So začiatkom odvetných častí futbalových súťaží žien to zatiaľ nevyzerá najlepšie. Nad pokračovaním nižších líg zatiaľ visia otázniky.
 
Je pravdou, že na určenie zostupujúcich a postupujúcich stačí mať odohratých polovicu zápasov a tak budeme (dúfajme) poznať aj postupujúcich do profesionálnych súťaží.
 
Ako ďalej?
 
Otáznik však visí aj nad najvyššou súťažou žien. Tej Slovenský futbalový zväz verbálne deklaruje neustálu podporu, v konečnom dôsledku však ostáva len pri slovách. Súťaž je prerušená a o jej možnom pokračovaní nikto nič nevie.
 
Dohrávky sa mali realizovať už v januári. Z pochopiteľných príčin sa však nehralo a zväz o možnom pokračovaní tajomne mlčí. Dohrať aspoň polovicu zápasov je o to dôležitejšie, že v hre je účasť v Lige Majstrov. Tá bola v minulej nedohratej sezóne nespravodlivo pridelená bratislavskému Slovanu.
 
 Videoreportáž zo zápasu v Bratislave
 
V súčasnosti majú družstvá najvyššej súťaže žien odohraných päť až sedem zápasov (súťaž má desať účastníkov, takže každý musí hrať minimálne deväť zápasov).
 
Tabuľku vedie Slovan, druhý je Partizán, tretia Myjava. Postavenie v tabuľke je však ovplyvnené počtom absolvovaných zápasov. Slovan ich má na konte sedem, s bilanciou 7 - 6 0 1 - 50:3 - 18. Druhé Partizánky majú síce o tri body menej, ale hrali len päťkrát. Bilancia Partizána 5 - 5 0 0 - 24:0 - 15. Tretia Myjava má bilanciu 6 - 4 0 2 - 36:5 - 12.
 
Najlepšie sú na tom Bardejovčanky
 
Aj keď Slovan tabuľku vedie, najlepšie sú na tom Partizánky. Tie svojich najväčších súperov zdolali. Na Slovane zvíťazili 1:0 a rovnaké víťazstvo dosiahli na domácom ihrisku s Myjavou.
 
Bardejovčanky dali 24 gólov. Najlepšou strelkyňou je Stela Semanová. Tá bola úspešná osem krát. O gól menej dala Jelena Vujadinovič. Tri krát skórovala Maja Dimitrijević, jeden krát Henrieta Vaľušová, Veronika Galarovičová, Maja Šaranović a Helena Božić. Jeden gól bol vlastný. Červenú kartu videla Darija Dukić a Mária Petrová. Žltú Maja Šaranović a Darija Dukić po 2. Tamara Gmitterová, Dominika Bereščáková, Helena Božić a Henrieta Vaľušová po 1.
 
V družstve je päť legionárok - Dukić, Vujadinović, Šaranović a Božić pochádzajú z Čiernej Hory a sú aj reprezentantkami svojej krajiny. Maja Dimitrijević reprezentuje Srbsko.
 
V jesennej časti nosila v Bardejove na rukáve kapitánsku pásku. Na Slovensku je už dlho, chce tu ostať a ako povedala, uvažuje nad prijatím slovenského občianstva. V jesennej časti súťažného ročníka 2020-21 v drese Partizána nastúpili: Solárová, Drutarovská, Gmitterová, Dimitrijević, Šaranović, Božić, Dukić, Galarovičová, Vaľušová, Vujadinović, Semanová, Bereščáková, Mattová, Petrová, Jacenková, Iľková , Vasiľková.
(10:18, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár