Všetko najlepšie!

7x
02. Jún 2015

Všetko najlepšie, SZUŠ!

11289928_972866989399831_554938586_n.jpg

Vystúpili na oslave 

 

Prvý jún je sviatkom všetkých detí sveta. Ale prečo nevygradovať túto oslavu hneď viackrát? SZUŠ Požiarnická 1 Košice, elokované pracovisko Bardejov sa rozhodla spojiť tento sviatok s piatym výročím jej fungovania a osláviť to spolu s vami. Tento deň patril aj oslave piateho výročia fungovania tanečnej rodiny a skupiny MY ŠPRTI. Dosť dobrý dôvod na oslavu, nemyslíte?

Narodeniny sú pre každého človeka výnimočným dňom v roku, v ktorom je v centre pozornosti, je obdarovávaný a o niečo viac jedinečnejší. My sme sa rozhodli našim divákom „podať na tácke“ to najkrajšie spojenie spevu, tanca, hovoreného slova a výtvarného umenia. Dve hodiny neboli možno nabité dokonalosťou a nablýskaným javiskom, ale boli plné skutočných emócií s reálnymi ľuďmi.  Vrátili sme sa v čase - do roku 2010,kedy sa zišlo zopár ľudí so snom a zobudilo sa s cieľom. Začiatky nie sú nikdy ľahké, ale keď prekonáte všetky prekážky a vstávate aj napriek tomu, že ste práve utrpeli pád, je to znakom toho, že naozaj kráčate. Vytvoril sa úžasný komplex ľudí, ktorí išli za jedným. Spojiť umenie a šíriť ho ďalej v akejkoľvek podobe. A dnes je jeho výsledkom nie len inštitúcia  ale v prvom rade veľká rodina, do ktorej chce patriť stále viac ľudí a ktorej dvere sú otvorené pre všetky vekové kategórie a za každého počasia.

Za mesiac príprav na túto oslavu zaznelo kopec pekných prianí a želaní, ktoré vyvrcholili na včerajšom galaprograme.

Čo by som jej chcela zapriať na konci ja? Práca s deťmi je dosť „hardcore“ cesta  a obzvlášť v dnešnej pohlcujúco-rýchlej dobe a preto prajem pre všetky zušky sveta takýchto ľudí, jedinečné OSOBNOSTI, ktoré ich budú formovať a viesť správnou cestou.   Želám jej udržať si takýchto pedagógov, ktorí milujú odovzdávajú, rešpektujú a udávajú správny smer,  prajem jej veľa otvorených možností na ceste  za plnením si snov jej  žiakov, prajem jej ešte viac takých úžasných rodičov, ktorí s nami dokážu precestovať celé Slovensko, pre ktorých je pohľad na javisko kde stojíme najväčším zadosťučinením, prajem jej takú nefalšovanú rodinnú atmosféru, akú zažívame (nielen) v jej budove a v neposlednom rade jej prajem ešte nekonečne veľa detí a mladých, ktorí sú zapalení pre umenie. Pretože s umením sa dýcha lepšie, kráča lepšie a žije lepšie. VŠETKO NAJLEPŠIE!

(21:36, Sue, žiačka SZUŠ a členka tanečnej skupiny MY ŠPRTI)

701
Diskusia
Pridať komentár