VIDEO | Valéria Polčová vymenila spevácke súťaže za pomoc školákom

2596x
18. Apríl 2021
Nové hudobné projekty museli ísť bokom
Pozrite si videoreportáž 
 
Hudba ju sprevádza odmalička, na konte má úspešné účinkovanie v speváckych súťažiach aj štúdium psychológie v Olomouci. Energická rodáčka z obce Zlaté za hranicami Slovenska momentálne pomáha študentom, ale aj tým, na ktorých doľahla ťažoba pandemického obdobia.
 
„Pracujem na veľkom prestížnom gymnáziu v Olomouci ako školská psychologička, do toho robím súkromne psychologické poradenstvo, som v koučovacom výcviku na mentálneho kouča, takže sa teraz dosť venujem psychológii a hlavne vidím, že to ľudia v dnešnej dobe fakt potrebujú. Ten dopyt je vyšší, pretože to proste nedávajú,“ uviedla Valéria Polčová.
 
 
Keď potrebuje od okolitého sveta vypnúť, uzavrie sa do hudobnej bubliny. Energiu čerpá v prírode, veľkou pomocou je aj podpora zo strany blízkych.
 
„Človek je sociálny tvor a potrebuje iných ľudí k sebe. Mám pár ľudí, s ktorými sa stretávam a dodávajú mi energiu. Určite aj to domáce prostredie je také príjemné, doma sa cítim dobre – či už tu, alebo v zahraničí. Ale hlavne ten šport a príroda, to dáva úžasnú energiu,“ ozrejmila psychologička.
 
 
Valérii v Česku najviac chýba povestný temperament, ktorý je podľa jej slov pre východniarov typický.
 
„Ja mám strašne rada živých ľudí a tu na východe sme všetci takí veselí, hluční, a to mi tak veľmi chýba. Mám pocit, že je to naše také kultúrne bohatstvo alebo také niečo, čo je pre nás typické. Určite mi chýba aj moja rodina, psík a príroda. Pretože tam nemáme takú krásnu prírodu ako je tu,“ dodala Valéria.
 
 
Mladá speváčka sa snaží slovenské tradično posúvať aj našim susedom, spontánne lekcie nárečia si v jej okolí veľmi obľúbili.
 
„Učím ich hlavne po šarišsky, môj veľmi dobrý kamarát už príde ku mne domov a opýta sa ma – zrobim ci kavu? Je to také fajn,“ opísala s úsmevom speváčka.
 
Na úspech v Hlase Československa spomína s láskou a pokorou, práca na nových hudobných projektoch však musela ísť na chvíľu bokom.
 
 
„Bolo to pre mňa úžasné celé to obdobie. Potom som si musela zrovnať priority, venovať sa skôr škole. Mám pocit, že teraz viac u mňa prevažuje psychológia aj skrz toho, čo sa deje. Hudbe sa úplne nemôžem venovať až tak, ako by som chcela,“ ozrejmila rodáčka z obce Zlaté.
 
Valéria aj napriek pracovným povinnostiam kultivuje svojho tvorivého ducha, prezradila nám, na aké novinky sa môžu jej fanúšikovia začať tešiť.
 
 
„Určite na piesne, ktoré sú veľmi intímne – no nie vo vzťahovej oblasti, ale skôr v takých mojich myšlienkach a v tom, čo som prežívala v rôznych obdobiach môjho života. Myslím, že to budem ešte viac ja,“ uzavrela talentovaná hudobníčka.
 
Po návrate k slobodnejšiemu životu by sa Valéria opäť chcela vrátiť na pódiá. To, či to bude ešte niekedy cez veľkoformátovú súťaž, ukáže čas. Jedno je však isté – hudbu medzi ľudí rozdávať neprestane.
(20:02, red, foto: valeriapolcova.sk)
Diskusia
Pridať komentár