Partizán čaká zápas sezóny

1681x
21. Apríl 2021
V sobotu existenčný zápas
V sobotu musia Partizáni získať tri body, ak sa chcú zachrániť v druhej lige 
 
Bardejov hral s Dubnicou v 11. kole 3.10.2020. Zápas na domácom ihrisku sa skončil nerozhodne 0:0. Prvýkrát sa na lavičke domácich predstavila dvojica trénerov Nuhic, Özata. Prvý menovaný v Bardejove vydržal len niekoľko dní. O druhom viac v nasledujúcom texte.
 
Účinkovanie Partizána Bardejov a FK Dubnica nad Váhom v druhej futbalovej lige rozhodli o tom, že zápas, ktorý sa bude hrať v sobotu 24.4. na štadióne v Dubnici je pre obe mužstvá existenčný. Pre oboch je veľmi dôležité neprehrať. Prípadná strata troch bodov by pre jedno aj druhé mužstvo znamenala, že záchranu v druhej lige nebude mať vo vlastných rukách a bude sa musieť spoliehať na to, že ich súperi v „boji“ o záchranu zaváhajú.
 
Súboj tabuľkových susedov 
 
V doterajšom priebehu druhej ligy je Dubnica dvanásta (bilancia 23 6 7 10 21:31 25) a Partizán o priečku nižšie (23 5 9 9 22:33 24).
 
Výsledky z posledných piatich kôl (Dubnica - 7 bodov po 2 výhrach, jednej remíze a dvoch prehrách, Bardejov 5 bodov jedna výhra, 2x remíza a 2x prehra) napovedajú, že zápas by mohol byť vyrovnaný a výhra pripadne šťastnejšiemu mužstvu, resp. tomu, kto bude mať vyššiu efektivitu. Strelcom Dubnice je Marek Kuzma so 7 gólmi. Kanonier Partizána Lutfi Bilali má zatiaľ na konte 5 úspešných zásahov. Tie však dosiahol len v jarnej časti. Dôležitá bude určite aj defenzíva. Tá bardejovská získala fazónu príchodom Nemerguta a chýb je konečne menej aj keď (a potvrdil to aj víťazný zápas so Slovanom) sa ich Partizáni stále nedokážu vyvarovať.
 
Opora v bráne 
 
Bardejovčania sa budú ako vždy spoliehať na brankára Čikoša-Pavlička a v strede poľa na aktívneho Briganta. Je však veľmi dôležité, aby sa k nim nasadením i futbalovým kumštom pridali aj ich spoluhráči.
 
 
Tréner Stojkoski to nemá jednoduché. K mužstvu prišiel až tesne pred prvým jarným zápasom a na hotové. Mužstvo počas zimnej prípravy skladal Memis Özata a dnes už vieme, že väčšina hráčov, ktorých do Bardejova priviedol posilami neboli a nie sú. Ako o prínose možno hovoriť len o príchode Bilaliho a Nemerguta. A tak „Bobi“ skladá základné zostavy z hráčov, ktorých má k dispozícii. Úloha veru neľahká, ale na „mierne“ zlepšenom hernom prejave v posledných zápasoch sa pomaličky prejavuje rukopis macedónskeho trénera.
 
Na záver ťažké vylosovanie 
 
Do konca súťažného ročníka zostávajú (okrem aktuálneho) ešte štyri zápasy. Partizáni majú relatívne ťažšie vylosovanie ako ich súper. Doma privítajú Banskú Bystricu a Podbrezovú. Cestujú do Skalice a Žiliny. Dubnica má vylosovanie o niečo lepšie doma má Komárno a Slovan B. Vonku Šamorín a Petržalku.
 
Definitívu nemajú ešte ani Trebišov (22 7 6 9 35:39 27) a Žilina B (24 8 5 11 51:43 29) . Sú však na tom o niečo lepšie a ich zlyhanie v záverečnej fáze súťaže len ťažko očakávať.
 
Otvorené je aj dokončenie 3. ligy. Hrať by sa malo začať v úvode júna. Pandemická situácia je však nevyspytateľná a tak dnes o pokračovaní najvyššej regionálnej súťaže len ťažko hovoriť.
 
V sobotu sa bude hrať o veľa a tak nezostáva nič iné len našim Partizánom držať palce a dúfať, že nakoniec všetko dobré dopadne. Šanca na dobrý výsledok stále žije.
(18:00, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár