Poďakovanie doktorovi Patrikovi Ličkovi za záchranu života

3764x
25. Apríl 2021
BLOG | Chýbajúca pohotovosť pre zvieratá
Záchrana psieho života 
 
Chcela by som touto cestou vysloviť veľkú vďaku MVDr. Patrikovi Ličkovi za záchranu života môjho psíka Rockyho. Veľmi si vážim, že hoci to nebola jeho povinnosť, bol ochotný prísť mimo svojich ordinačných hodín o pol dvanástej v noci do svojej ambulancie ku môjmu psíkovi, ktorému sa náhle o jedenástej večer nafúklo bruško do takej miery, že kňučal od bolesti, bol v ohrození života!
 
Keďže v Bardejove neexistuje pohotovosť pre zvieratká, bezmocne som sa pozerala ako trpí a obtelefonovávala existujúcich veterinárov v meste. Jediný, ktorý mi na prvý krát zdvihol telefón, bol pán doktor Ličko, ktorý bol ihneď ochotný prísť do ambulancie a pozrieť sa na Rockyho. Keď už bolo po všetkom povedal mi, že stačilo ešte pol hodiny a bol by zomrel.
 
Preto by som mu touto cestou chcela ešte raz veľmi poďakovať za ochotu a záchranu života môjho miláčika.
 
Zároveň by som pri tejto príležitosti (aj vzhľadom na množstvo psičkárov v Bardejove a blízkom okolí) chcela poukázať na absenciu takejto služby v našom meste, a zároveň dať kompetentným podnet na zváženie zriadenia nejakej formy služby, podobnej pohotovosti pre zvieratká, nakoľko v podobnej situácii, v akej som bola ja, sa môže ocitnúť hocikto z majiteľov psích miláčikov, ktorých nie je v našom meste zanedbateľné množstvo. A cestovať so psíkom na pohotovosť do Prešova jednak nemá každý možnosť, a jednak môže byť v akútnom prípade (ako sa stal mne), už neskoro.
(16:04, J. Rákossyová, foto: pixabay.com)
Diskusia
Pridať komentár