Partizáni v nedeľu proti Banskej Bystrici musia bodovať naplno

1082x
29. Apríl 2021
V nedeľu naďalej bez divákov
Posledný domáci zápas Bardejovčania vyhrali 
 
Partizáni proti Bystrici nastúpili na jeseň v 12. kole na jej pôde. Po bezgólovom polčase a pomerne slušnom výkone nakoniec podľahli mužstvu vedúcemu druholigovú tabuľku 1:0. Škrvnou na zápase bolo vylúčenie najskúsenejšieho hráča hostí Horvátha. Ten musel ihrisko opustiť už v 20. minúte, po druhej ŽK a tak Partizáni hrali takmer celý zápas v oslabení.
 
Tréner Memis Özata poslal vtedy na ihrisko túto zostavu : Čikoš-Pavličko – Akahwakou, Švec, Santos (63. Petko), Horváth, Jarzebak, Dzurík, Mikolaj (63. Selimi), Stachura (76.Černák) , Lukáč (76. Elmazi), Serečin (41.Tatar).
 
Odvtedy sa toho veľa nezmenilo. Zverenci trénera Stanislava Vargu (bývalý slovenský reprezentant, isté obdobie hrával a j v Bardejove) okupujú špicu tabuľky. Na päty im šliape Liptovský Mikuláš. Ten je druhý a vyzerá to tak, že o priamy postup i baráž o najvyššiu súťaž sa podelia práve tieto dve mužstvá. Naopak Partizáni zotrvávajú na opačnom konci tabuľky a sú jedným z ašpirantov na zostup.
 
Nešťastná príprava 
 
Partizáni, napriek sústredeniu v Turecku, zažili pomerne nešťastnú prípravu na odvetnú časť. Tú viedol turecký tréner Özata a rovnako ako záver jesennej časti bol herný prejav v prípravných zápasoch nie najlepší. Nevadilo by, že Partizáni prehrali všetkých šesť meraní síl. Súperi boli skutočne ťažkí. Mužstvo však, zápas čo zápas, opakovalo tie isté chyby. Turecký tréner Memis Özata rozhodoval aj o posilách. Na skúške bolo niekoľko hráčov, ktorých predchádzal dobrý chýr, s Özata sa však nedohodli.
 
Rovnako poslal na hosťovanie niekoľko mladých odchovancov. Tým určite čo to ešte chýbalo, ale všetci mali to pravé bardejovské srdiečko a boli by aspoň zabojovali. Tréner dal prednosť legionárom. Zvolil si hráčov z amatérskych súťaží z krajín EÚ. Väčšina z nich disponovala dvojitým občianstvom. Viacero z nich sa hrdilo absolvovaním futbalovej školy Ajaxu. Už pri ich prvom vystúpení v drese Partizána bolo jasné, že do školy pravdepodobne veľmi nechodili.
 
Ideálna zostava sa stále hľadá 
 
Na začiatku odvetnej časti prišiel tréner Stojkoski. Aj keď vyzerá na hlavného vinníka nelichotivého postavenia Hornošarišanov, nie je to tak. Mužstvo bolo poskladané tak ako bolo a „Bobi“ neustále hľadal a hľadá ideálnu zostavu. S nekvalitou v kádri si však poradiť dokáže len veľmi ťažko. Aj tak mužstvo, pod jeho vedením, pomaličky naberalo fazónu.
 
Jednoznačným favoritom stretnutia sú hostia. Tí potrebujú vyhrať rovnako ako domáci. Na päty im šliape Mikuláš a ak chcú do najvyššej súťaže postúpiť priamo musia bodovať. Na druhej strane iskrička nádeje na záchranu pre domácich stále žije a tak aj oni potrebujú získať body. Najlepšie by bolo tri.
 
Obaja súperi sú na odlišných koncoch tabuľky. Diametrálne odlišné je aj „hodnotenie“ ich doterajších výkonov. Bardejovčania získali doteraz 25 bodov. Ich nedeľný súper viac ako dvakrát toľko (54). Stredoslováci nastrieľali súperom 66 gólov a dostali 31. Partizáni dali len 24 a obdržali 35. Dvaja najlepší strelci Bystrice Vujošević (15) a Polievka (13) skórovali spolu 28 krát.
 
Do konca sezóny tri zápasy 
 
Do konca súťažného ročníka zostávajú ešte Bardejovčanom (okrem aktuálneho) tri zápasy. Partizáni majú relatívne ťažšie vylosovanie ako ich súperi. Doma privítajú Podbrezovú. Cestujú do Skalice a Žiliny. Dubnica má vylosovanie o niečo lepšie, doma má Komárno a Slovan B. Vonku Šamorín a Petržalku. Družstvá nachádzajúce sa nad 12. miestom (Žilina, Komárno, Púchov, Trebišov) sú na tom oveľa lepšie ako Partizáni či FK. Len veľmi ťažko od nich očakávať až také zaváhanie, ktoré by ich posunulo do pásma zostupu.
 
Otvorené je aj dokončenie tretích líg. Hrať by sa malo začať v úvode júna. Dokončiť je potrebné aspoň jesennú časť, aby sa mohlo rozhodnúť o postupujúcich a tým aj uvoľniť miesto pre mužstvá vypadávajúce z druhej ligy. Pandemická situácia je však nevyspytateľná a tak dnes o pokračovaní najvyššej regionálnej súťaže len ťažko hovoriť.
(18:00, P. Cingel)
 
Diskusia
Pridať komentár