Možnosť pokračovania regionálnych súťaží je stále otvorená

1767x
01. Máj 2021
O ich pokračovaní alebo nepokračovaní rozhodujú regionálne futbalové zväzy
Ľuboš Trudič 
 
Možnosť pokračovania regionálnych súťaží je stále otvorená. O ich pokračovaní alebo nepokračovaní rozhodujú regionálne futbalové zväzy. Riadia tretiu až piatu ligu. Sú na Slovensku štyri a kopírujú bývalé územno - správne členenie republiky (Bratislava, západ, stred, východ).
 
Všetky štyri zatiaľ prejavujú záujem minimálne o dohratie jesennej časti, po ktorom sa bude môcť rozhodnúť o postupujúcich i vypadávajúcich. Zatiaľ to vyzerá tak, že hrať by sa mohlo začať začiatkom júna.
 
Vo všetkých regionálnych súťažiach je potrebné odohrať cca 4-5 zápasov. Na názor na pokračovanie súťaží i na to, či už začali trénovať, sme sa opýtali zástupcov mužstiev z nášho okresu.
 
Jozef Kukulský – ŠK Milénium 2000 Bardejovská Nová Ves – 3. liga
 
Bardejovská Nová Ves trénuje spôsobom, aký určili protipandemické opatrenia. V priemere máme na tréningu 14 hráčov. Súťaže by sa mali dohrať. Už druhý rok po sebe by sme nemali súťaž ukončenú. Pandemická situácia vyzerá lepšie, pustili sme na štadióny divákov a tak by nemal byť problém dohrať aspoň jesennú časť, resp. absolvovať aj niekoľko zápasov jarnej časti.
 
 
Predpisy pre účasť divákov na zápasoch sú hlúpe. Od diváka na športovom podujatí v exteriéri požadujeme dva testy. Neplatia potvrdenia o tom, že občan „pretrpel“ COVID alebo bol očkovaný. Podmienky sú značne iné a zložitejšie ako v situáciách, keď je možnosť nakazenia oveľa vyššia ako na štadióne.
 
Ľuboš Trudič – športový manažér FK Gerlachov – 4. liga
 
Ihneď po uvoľnení opatrení vládou SR, naše A-mužstvo začalo so skupinovým tréningom už pod vedením staronového trénera Vladislava Palšu, ktorý mužstvo prevzal počas zimy. V rámci tréningového procesu sa zúčastňuje priemerne 15 hráčov v súlade s nastavenými pravidlami. Asistentom trénera zostáva Peter Frický a ja momentálne vypomáham, aby sme trénovali tak, ako je stanovené.
 
Tréningový proces je plánovaný a realizovaný smerom k dohratiu súťaže ešte v tomto ligovom ročníku. Jednoznačne som za to, aby sa už aj začalo hrať. Myslím, že koncom mája už by to bolo možné a verím, že sa nám podarí dohrať aspoň jesennú časť, aby bol ukončený tento ročník. Samozrejme potrebujeme čo najskôr stanovisko od zväzu, aby sme aj my mali jasno ako finalizovať prípravu na dohratie súťaže.
 
Juraj Kuhajdík – OFK SIM Raslavice – hráč – 4. liga
 
Určite som za dohratie súťaže. Konečne sa začalo trénovať. Trénuje s nami aj Stano Šesták. V priemere je na tréningoch okolo 15 hráčov. Pri trénovaní dodržiavame stanovené podmienky, t.z. tréning v skupinkách s určeným počtom členov.
 
Emil Gmitter 
 
Emil Gmitter – manažér, tréner A mužstva, tréner mládeže OFK 2010 Kurima – 5. liga
 
Trénovať sme začali vo všetkých kategóriách. Dospelí, U19, st. a mladší žiaci. Čo sa týka dohratia jesennej časti V. ligy, pre nás by bolo výhodnejšie nedohrávať a anulovať tento ročník, čím by sme zostali v tejto súťaži aj pre nasledujúci ročník. V prípade dohrávania by sme sa zrejme nevyhli vypadnutiu z tejto súťaže. Ak sa jesenná časť dohrá, tak to budeme akceptovať so všetkými dôsledkami. Horšie to je s tréningami dospelých.
 
Už v jesennej časti sme mali problémy so skladbou mužstva a to pokračuje aj teraz. Veľa chlapcov odišlo za prácou mimo domova a ďalší sú pracovne vyťažení do večerných hodín a tak je ťažko naplniť tréningové plány. Dospelí tak trénujú doplnení o končiacich dorastencov tak, aby to malo aj nejaký zmysel. Zatiaľ trénujeme pod mojim vedením a čas ukáže, ako to bude ďalej. Na tvárach tých, ktorí chodia na tréningy je vidieť radosť a odhodlanie aj napriek nezmyselným obmedzeniam zo strany štátu.
(17:18, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár