VIDEO | Lekáreň v Bardejovských Kúpeľoch v nových priestoroch

3887x
04. Máj 2021
Komplexnejšia zdravotná starostlivosť
Pozrite si videoreportáž 
 
So zmenenou filozofiou, v nových priestoroch a bližšie k ľuďom. V Poliklinike REMEDIUM v Bardejovských kúpeľoch a.s. slávnostne otvorili pobočku lekárne Sv. Jakuba, ktorá kedysi sídlila v budove Tahy Dvor. Zdravotná starostlivosť pre verejnosť tak bude ešte komplexnejšia.
 
„Vzhľadom na to, že v tomto objekte Helios prevádzkujeme polikliniku, kde je 8 funkčných ambulancií, predpokladáme, že z hľadiska rentability a efektívnosti to bude mať výraznejší posun,“ uviedol predseda predstavenstva Bardejovských kúpeľov a.s. Jaroslav Komora.
 
„Táto kombinácia ma napĺňa očakávaním a mojimi predpokladmi, že táto lekáreň tu môže fungovať dlhodobo a že nebude vo finančnej strate. Zároveň je pre túto lekáreň dôležité, že sa môže oprieť na svoju matku, ktorá je v nemocnici,“ ozrejmil riaditeľ NsP Sv. Jakuba, n.o., Bardejov Marián Petko.
 
Za 70-tisíc  
 
„Veľmi nás teší, že sme aj v tejto ekonomicky ťažšej situácii našli zhodu, či už s právnou radou Humanity a takisto s akcionármi, že sme našli finančné prostriedky na túto rekonštrukciu. Hovoríme o nejakých 70-tisíc eur, ktoré táto rekonštrukcia stála,“ dodal generálny riaditeľ Bardejovských kúpeľov a.s. Pavol Menšík.
 
Strategické umiestnenie lekárne uľahčí život nielen pacientom, ale aj občanom či turistom, ktorí Bardejovské Kúpele navštívia.
 
„V štandardnom roku, máme ročne zhruba 27-tisíc návštevníkov, ktorí u nás trávia priemerne 10 nocí. Okrem toho máme ročne približne 300-tisíc jednodňových návštevníkov, takže je to služba potom aj pre nich,“ uzavrel Komora.
 
Lekáreň vyrástla na mieste bývalých zamestnaneckých izieb, nájdete ju na prízemí polikliniky.
(15:22, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár