VIDEO | Rekonštrukcia Zdravotného strediska v Kružlove napreduje

2365x
05. Máj 2021
Obec zháňa do priestorov ďalších lekárov
Pozrite si videoreportáž 
 
Kvalita zdravotníckych služieb v Kružlove sa každým rokom zvyšuje. Dôkazom je aj Zdravotné stredisko, ktoré prechádza kompletnou rekonštrukciou. Vďaka úspešnému projektu Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti mohla obec začať s postupnou obnovou budovy, ktorá prijíma občanov z celého mikroregiónu Horná Topľa.
 
„Došlo k rekonštrukcii a oprave strechy, ako aj k jej zatepleniu, k zatepleniu obvodového plášťa, k výmene všetkých okien, dverí, elektroinštalácie, k zníženiu stropov, k výmene vodovodného potrubia, je dokončené nové schodisko, takisto je príprava na výstavbu nového výťahu,“ ozrejmil starosta obce Kružlov Jozef Kmec.
 
Hľadajú sa ďalší lekári 
 
Výstavba budovy sa realizovala v rokoch 1970 – 1974. Dnes v nej sídlia viacerí špecializovaní lekári, obec momentálne hľadá ďalších adeptov, ktorí by obsadili zvyšné priestory. 
 
„Momentálne sa tu nachádzajú dvaja zubní lekári, dvaja všeobecní lekári a máme tu aj lekáreň. Plánujeme to rozšíriť o detského lekára, stomatochirurga, chirurga a gynekológa,“ dodal Kmec.
 
Obec zabezpečí všetko potrebné 
 
O zariaďovanie sa lekári starať nemusia, to spadá do obecnej réžie. Kružlov tak zabezpečí potrebný nábytok i materiálno-technické vybavenie.
 
„Projekt je financovaný cez Ministerstvo zdravotníctva, obec spolufinancuje 5%. Stavba je vysúťažená za 530-tisíc eur,“ uzavrel starosta obce.
 
Proces prác je pravidelne zhodnocovaný na kontrolných dňoch, ukončenie celého projektu by mohlo nastať ešte koncom tohto leta.
(15:10, red)
Diskusia
Pridať komentár