Menia sa podmienky karantény, svadobné hostiny stále nepovolili

1391x
07. Máj 2021
Zákaz vychádzania po 21:00 naďalej v platnosti
Hlavný hygienik oznámil postupné uvoľňovanie kultúrnych podujatí s maximálne 50-percentnou obsadenosťou 
 
Situácia s koronavírusom sa na Slovensku naďalej zlepšuje, od pondelka prechádzame do ružovej zóny COVID automatu. V červených a ružových okresoch to znamená ďalšie uvoľňovanie opatrení. Bardejov ostáva naďalej červený.
 
Úzke kontakty pozitívnych osôb od pondelka 10. mája nebudú musieť ísť do izolácie, ak sú bez príznakov ochorenia a sú zároveň zaočkované, a to buď mRNA vakcínou (14 dní po druhej dávke), vektorovou vakcínou (4 týždne po prvej dávke) alebo ak prekonali covid a sú zaočkovaní ľubovoľnou vakcínou (14 dní po prvej dávke). Na piatkovej tlačovej konferencii o tom informovali minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský a hlavný hygienik Ján Mikas.
 
 
Ďalej platí, že od pondelka budú môcť na umelých kúpaliskách v ružových a červených okresoch prebiehať tréningy športových klubov s obmedzenou kapacitou nasledovne:
  • v 1. stupni varovania: v exteriéri maximálne 50 osôb, v interiéri a plávanie s vodným pólom maximálne 25 ľudí;
  • v 2. stupni: v exteriéri aj interiéri maximálne 10 osôb.
Zatvorené kiná
 
Čo sa od ďalšieho týždňa nemení, je počet ľudí na svadbách. Svadobné hostiny naďalej nie sú povolené, na obrade môže byť maximálne 6 osôb.
 
Zatvorené ostávajú aj kiná, hlavný hygienik však oznámil postupné uvoľňovanie kultúrnych podujatí s maximálne 50-percentnou obsadenosťou. Na akcii tak môžu byť len diváci, ktorí sedia.
 
Povolené sú divadlá, exteriérové filmové a audiovizuálne predstavenia, koncerty, tanečné produkcie, festivaly aj výstavy. V 1. stupni varovania môže byť v exteriéri maximálne 500 ľudí, v interiéri maximálne 250 ľudí. V 2. stupni varovania môže byť v exteriéri maximálne 200 ľudí, v interiéri maximálne 150 ľudí.
 
V platnosti ostáva aj zákaz vychádzania po 21:00 hodine. Podľa slov Mikasa a Lengvarského by sa toto opatrenie malo ešte prehodnocovať.
(10:22, MZ SR, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár