Vyhradené hodiny pre seniorov dnes končia

1106x
10. Máj 2021
Slovensko prechádza do ružovej fázy
Zlepšenie situácie umožňuje postupné uvoľňovanie opatrení 
 
Od dnešného dňa prechádza krajina do lepšej – ružovej farby COVID automatu. V bordových okresoch sa opatrenia nemenia, v červených a ružových dôjde k ďalšiemu uvoľňovaniu. Zákaz vychádzania po 21:00 hodine stále platí.
 
Zároveň sa od dnešného dňa rušia vyhradené hodiny pre seniorov a ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím, nakupovať tak budeme môcť už bez časových obmedzení.
 
S postupným uvoľňovaním opatrení sa rozbieha aj kultúra. Na kultúrnych podujatiach môžu diváci zaplniť maximálne 50 percent kapacity. V červených okresoch môže byť do 200 účastníkov v exteriéri a 150 v interiéri. V ružových vláda povolila do 500 divákov v exteriéri a 250 v interiéri.
 
Negatívny test podmienkou  
 
Organizovať sa môžu takisto divadelné, filmové a iné audiovizuálne predstavenia, koncerty, hudobné a tanečné produkcie, výstavy diel výtvarných umení, diel úžitkového umenia a prác ľudovej výtvarnej tvorivosti, festivaly a prehliadky v oblasti kultúry a umenia. Filmové podujatia sa však môžu zatiaľ konať len v exteriéri.
 
Podujatia kultúrneho charakteru nemôžu byť zamerané na školopovinných maloletých alebo školské skupiny. Účastníci kultúrnych podujatí musia aj naďalej absolvovať test s negatívnym výsledkom, a to buď RT-PCR/LAMP nie starší ako 72 hodín alebo antigénový test, ktorý nie je starší ako 24 hodín.
 
Výnimku z testovania majú deti do desiatich rokov, ale tiež aj zaočkovaní a osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 a majú o tom doklad.
(8:45, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár