V Bardejove osadili fontánovité kvetináče, práce na výstavbe cyklolávky pokračujú

3028x
11. Máj 2021
Kontrolný utorok 
 
Samospráva Bardejova má za sebou ďalší kontrolný deň realizovaných prác, Mestský podnik BAPOS dnes skrášľoval okolie. 
 
Ďalší kontrolný deň sa konal v priestoroch kláštora, kde sa realizuje projekt „Zachovanie, prezentácia a rozvoj tradičných remesiel v cezhraničnom území“, ktorý realizuje mesto Bardejov v spolupráci s poľským mestom Grybów a občianskym združením Náš Bardejov.
 
Vychádza z potreby rozvoja turistického potenciálu cezhraničného územia a bol podporený finančným príspevkom vo výške 2,82 milióna eur z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
 
V rámci obnovy vzniknú dielne pre remeselníkov, žijúcich v pohraničnej oblasti a vytvoria sa tak centrá tradičných remesiel, pričom priestor na prezentáciu dostanú remeslá typické pre obe krajiny.  
 
Práce pokračujú aj na výstavbe cyklolávky na ulici Pod Lipkou. Úsek cyklochodníka spolu s cyklolávkou je súčasťou cyklotrasy spadajúcej pod kostrovú sieť cyklistických trás v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK).
 
Cyklolávka pre všetkých  
 
Jeho realizáciou v tejto časti mesta dôjde k sprejazdneniu a sfunkčneniu pomerne dlhého úseku plánovanej kostrovej siete PSK - cca 1,4 km, čo bude výrazným vstupom k jej budovaniu. Po ukončení jej realizácie bude slúžiť obyvateľom a návštevníkom mesta Bardejov a cykloturistom prechádzajúcim cez mesto do ďalších destinácií. 
 
Okrem iného sa dnes „fontánovité“ kvetináče na Radničnom námestí a v Promenádnom parku zaplnili kvetmi. Mestský podnik Bapos sa aj takýmto spôsobom snaží spríjemniť exteriér mesta jednak pre jeho obyvateľov, ale i návštevníkov, ktorých – ako samospráva verí – bude po uvoľňovaní pandemických opatrení iba pribúdať.
(13:20, FB: Mesto Bardejov - oficiálna stránka) 
Diskusia
Pridať komentár