VIDEO | V Hertníku obnovili turistickú ubytovňu, potenciál vidia v cestovnom ruchu

2461x
12. Máj 2021
Súčasný život v obci je pestrý a kvalitatívne napreduje
Pozrite si videoreportáž 
 
Typický Hertníčan býva dobromyseľný, veselý ba až veľmi zábavný človek, ktorý nerád rozmýšľa, zato je dovedný a obratný. Takto znie viac ako 80-ročná charakteristika kolujúca na stránkach obecnej kroniky. Aj keď si Hertník prešiel od prvej písomnej zmienky výraznými obmenami, stopy bývalého panského sídla majú presah aj do dnešných dní.
 
„Dianie v obci výrazne poznačil rod Forgáčovcov, ktorí tu postavili kaštieľ a fungovali tu nejaké tri storočia. Celému kraju dali akúsi pečať, či už ohľadom viery, alebo výstavby či kostola, ktorý dali postaviť,“ ozrejmil starosta obce Hertník Jozef Semanek.
 
Súčasný život v obci je pestrý a kvalitatívne napreduje. Hertník sa môže pochváliť vlastnou ženskou a mužskou speváckou skupinou, aktívnym klubom turistov, ale aj dobrovoľným hasičským zborom, ktorý našiel svoj druhý domov v novej hasičskej zbrojnici.
 
„Robilo sa to svojpomocne. Odborné veci, ako sú elektrika, či voda, robili samozrejme odborníci, ale ostatné veci sme si riešili sami. Nie je to sociálny podnik, sú to naši zamestnanci, plus brigáda dobrovoľných hasičov, ktorí prišli pomôcť. Vzniklo z toho celkom slušné dielo,“ uviedol starosta.
 
Pre domácich i návštevníkov 
 
V posledných desaťročiach sa v obci intenzívne realizovala bytová výstavba, nezabúdajú ani na návštevníkov, ktorí si prídu vychutnať krásy Čergovského pohoria. V priestoroch Domu služieb nájdu zrekonštruovanú turistickú ubytovňu.
 
„Už je to taký komfort, na turistickú ubytovňu si myslím, že veľmi dobre. Chceme pozvať každého turistu, ktorý má záujem. Sú tam dve jednotky, ostatné izby sú trojposteľové, nájdete tam aj sprchy. A aké mám plány do budúcna? Zatiaľ ubytovanie, ale uvidíme, čo život prinesie. Sú tam priestory, v ktorých by sa dal zrealizovať nejaký nadštandard, no nebudem predbiehať,“ podotkol Semanek. 
 
 
V blízkosti ubytovne vyrastá budúce reštauračné zariadenie, ktoré by mohlo kvalitu poskytovaných služieb posunúť na ešte vyššiu úroveň.
 
„Od ubytovne k tomu reštauračnému zariadeniu je nejakých 60 metrov. Hostia môžu byť hostení tu a ubytovaní u nás, tak by sme si vedeli navzájom pomôcť. Tým pádom by sa mohol znásobiť počet návštevníkov v našej obci, respektíve v regióne Čergova,“ dodal starosta obce.
 
Obecné podujatia na Rybníku  
 
Priestor pre oddych a zábavu zase nájdete v blízkosti chatovej oblasti. Legendárny hertnícky Rybník je dejiskom väčšiny obecných podujatí, ktoré sa tešia veľkej návštevnosti nielen zo strany domácich.
 
„Začína to zapálením Jánskej vatry, tu tak vpravo hore, realizuje to Klub slovenských turistov Hertník, je to nejakého 24-tého, podľa toho, ako to vychádza v sobotu. Potom sa otvorí Kultúrne leto, ďalej sú tu vystúpenia skupín každú alebo každú druhú nedeľu, tiež podľa toho, ako to vychádza. Na počesť Anny je tu vždy Anna bál,“ uzavrel Jozef Semanek.
 
Pri návšteve oddychového areálu môžete spojiť príjemné s užitočným a uloviť si tak rybu na domácu konzumáciu. Jedinečnú príležitosť ponúka nájomca areálu turistom i miestnym už vyše roka.
(14:29, red) 
Diskusia
Pridať komentár