Basketbalistky Bardejova končia ligový ročník

6x
09. Jún 2015

Skončila sa sezóna aj pre basketbalistky

basket koniec sezóny ahojbardejov.sk (1).JPG

Bardejovčanky v bielom - lúčili sa s divákmi 

 

So sezónou sa rozlúčil aj basketbalový klub BKM Bardejov.  Na domácej palubovke privítali Union Press Košice a Rzeszów. 

Ženy turnaj vyhrali. Dievčatá podali kvalitný výkon, nesklamali. Tréner Ladislav Mojdis prezradil: „Bol to veľmi sympatický výkon, som rád, že sa divákom tieto zápasy páčili. V tomto zložení sú dievčatá silné.“

Kadetky zápas prehrali po predĺžení. Počas zápasu si dievčatá vybudovali dvanásťbodový náskok, no po príchode mladších dievčat ho stratili. „Prehra ide aj na vrub starších skúsenejších hráčok. ktoré mali v nohách už dva silné zápasy a v závere sa dopustili hlúpych chýb. Škoda prehry,“ prezradil L. Mojdis.

Žiačky mali na dosah životný úspech, keď mohli dosiahnuť prvé víťazstvo v kariére. V závere vyhrávali o bod a loptu mali v držaní. Súper však loptu získal a dotiahol zápas do predĺženia. Tam prehrali Bardejovčanky tesne o dva body. „Napriek prehre sa družstvo posúva nahor. Družstvu, tak ako kadetkám, chýbajú aspoň tri kvalitné hráčky, ktoré by umožňovali bezstarostné striedanie,“ informoval Mojdis.

Mladšie mini hráčky ešte majú za sebou len niekoľko tréningov, oba zápasy prehral. Niektoré hráčky trénera milo prekvapili. Tieto dievčatá sa následne predstavil aj v Starej Ľubovni na turnaji.  Tam domáci celkom porazili, oproti domácemu zápasu boli lepšie a súpera prevýšili.

Basketbalistky BKM sa predstavili aj v Poľsku.  Na turnaj nastúpili s najmladším tímom, dievčatá odohrali zápas proti Michalovciam a proti Voli Stalovej.

(00:00, red)

707
Diskusia
Pridať komentár