V Malcove posvätili motorky

65x
09. Jún 2015

Motorkári sa zišli v Malcove

Motorkári na ceste 

 

Kamaráti a priaznivci jednej stopy sa zišli v obci Malcov pri príležitosti druhého ročníka udalosti Svätenia motoriek. Udalosť sa konala pri grécko-katolíckom kostole, kde sa farár Ján Pavlík, taktiež zanietený motorkár, pomodlil a symbolicky posvätil svätenou vodou všetkých prítomných a ich milované motorky. Zároveň im poprial veľa šťastných kilometrov, aby ich Boh sprevádzal pri každej ceste.

Po spoločnej modlitbe všetkých zúčastnených sa konala spoločná jazda z obce Malcov, cez obec  Richvald do okresného mesta Bardejov. Ukončenie spoločnej jazdy sa konalo v obci Gerlachov, kde prebiehal prvý Hornotoplianský jarmok, na ktorom sa prezentovali okolité obce s ich charakterizujúcimi remeslami. Bolo to príjemné spestrenie pre motorkárov, ktorí neboli len z okresu Bardejov.

Medzi motorkármi sa objavovali rôzne štátne poznávacie značky od Popradu, Starej Ľubovne, Sabinova, Košíc, Stropkova, Svidníka a iných okresov. Niektorí z nich sa poznali už z predchádzajúceho ročníka tejto udalosti, ktorá pre hojnú účasť motorkárov bude pokračovať aj ďalšie roky. Tohtoročná účasť  motoriek sa približuje k číslu 130. Aj takýmito udalosťami chceme okolitej spoločnosti ukázať, že motorkári sú zodpovední ľudia.

Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým zúčastnením, organizátorom a sponzorom tejto nezištnej a vydarenej udalosti. Zároveň pozývame všetkých čitateľov a motorkárov na ďalšie ročníky.

(11:50, P. Chomjak, M. Chomjaková, foto: J. Bortník)

708
Diskusia
Pridať komentár