VIDEO | Gymnázium Leonarda Stӧckela ocenilo končiacich študentov

1439x
01. Jún 2021
Slávnostná bodka
 Pozrite si videoreportáž 
 
Aj keď tohtoročná pandemická situácia pre končiace ročníky stredných škôl v mnohých ohľadoch kopírovala tú vlaňajšiu, študenti Gymnázia Leonarda Stӧckela sa so svojou alma mater predsa rozlúčili tak, ako sa patrí. Posledný šum maturantov sa niesol chodbami pri slávnostnom oceňovaní nadaných gymnazistov.
 
„Končí nám 5 tried – 4 triedy štvorročného študijného odboru, jedna trieda bilingválna a pre týchto študentov máme päťdesiatdva pochvál,“ priblížila riaditeľka školy Alena Gombošová.
 
„Spolužiaci samozrejme chýbali, myslím, že to bodlo. Ja som si to užil parádne. Prvé dva týždne som sa do školy stále tešil, potom to už bolo horšie. Ale celkovo som si to užil, bolo to super po dlhej dobe,“ uviedli lúčiaci sa študenti.
 
„Nemali sme stužkovú a všetky tieto vzácne príležitosti, ktoré bežne maturanti zažívajú, takže to bola vzácna skúsenosť, že sme sa tu mohli takto stretnúť, hoci to bolo iné ako minulé roky. No myslím si, že na to nezabudneme,“ opísala končiaca študentka.
 
Ocenili úspechy na olympiádach i vzornú reprezentáciu školy
 
Ocenenia odovzdala riaditeľka školy študentom za úspešnú reprezentáciu na rôznych olympiádach a súťažiach, taktiež za participáciu v kultúrnej, športovej oblasti či sa vzornú propagáciu gymnázia. Udeľovaniu pochvál predchádzala rozlúčka maturantov s pedagógmi prispôsobená pandemickým možnostiam.
 
„Deti sme mali stále testované v týždňovej báze, takže sme na záver urobili v našom školskom areáli, čiže medzi školským blokom a školskou jedálňou, tú takú klasickú rozlúčku v exteriéri. Študenti boli od seba vo veľkých rozostupoch, chceli nám ešte niečo povedať, pripraviť kultúrny program. Takže rozlúčka bola vonku na dvore,“ ozrejmila Gombošová.
 
Hŕstka študentov na sklonku mája dobrovoľne absolvovala aj maturitné skúšky prezenčnou formou, a to s úspešným výsledkom.
(13:10, red)
 
Diskusia
Pridať komentár