Začína očkovanie Sputnikom V, záujemcovia ho môžu dostať aj vo VKOC Bardejov

1915x
07. Jún 2021
Ostávame naďalej v ružovej farbe
Očkovanie Sputnikom V je určené pre dospelé osoby od 18 do 60 rokov 
 
Záujemcovia o očkovanie ruskou vakcínou Sputnik V sa môžu registrovať na očkovanie prostredníctvom stránky www.korona.gov. Prvá osoba má byť zaočkovaná dnes, 7. júna, v každom kraji sa bude táto vakcína podávať v jednom vakcinačnom centre.
 
Vakcína Sputnik V sa na Slovensku používa na základe povolenia ministra zdravotníctva na terapeutické použitie neregistrovaného lieku. Očkovanie touto vakcínou je určené pre dospelé osoby od 18 do 60 rokov v zmysle aktuálne platného odporúčania od výrobcu.
 
Miesta na očkovanie vakcínou Sputnik V
 
Banskobystrický kraj
Všeobecná nemocnica Lučenec
 
Bratislavský kraj
VKOC Sputnik – Poliklinika cudzokrajných chorôb, Americké námestie
 
Košický kraj
VKOC Michalovce
 
Nitriansky kraj
Fakultná nemocnica Nové Zámky
 
Prešovský kraj
VKOC Bardejov
 
Trenčiansky kraj
Nemocnica Bojnice
 
Trnavský kraj
VKOC Piešťany
 
Žilinský kraj
Epidemiologická ambulancia Žilina, Sasinkova
 
Očkovanie v centrách sa spúšťa postupne. Od pondelka sa očkuje v Bratislavskom a Žilinskom kraji, následne v utorok sa pripája Nitriansky kraj, vo štvrtok Trenčiansky a Banskobystrický kraj, a počas nasledujúceho víkendu sa začne ruskou vakcínou očkovať v Trnavskom, Prešovskom a Košickom kraji.
 
 
Bardejov ostáva ružový
 
Situácia na Slovensku sa naďalej zlepšuje, od 7. júna budú dva okresy už v zelenej farbe (stupeň monitoring), 39 okresov bude žltých (I. stupeň ostražitosti) a 29 okresov bude v oranžovej farbe (II. stupeň ostražitosti). V ružovej fáze (I. stupeň varovania) bude 6 okresov, tri okresy budú červené (II. stupeň varovania) a žiadny okres naďalej nie je bordový.
 
Klesol počet hospitalizovaných, priemerne je to 412 pacientov, na umelej pľúcnej ventilácii je 34 z nich. Aktuálne prijímame do nemocníc menej ako 25 pacientov denne. Prepustenia z nemocníc prevyšujú príjmy z týchto zdravotníckych zariadení.
 
II. stupeň varovania – červená – 3 okresy: Banská Štiavnica, Kysucké Nové Mesto, Myjava.
 
I. stupeň varovania – ružová – 6 okresov: Bardejov, Nové Mesto nad Váhom, Ružomberok, Skalica, Sobrance, Trenčín.
 
II. stupeň ostražitosti – oranžová – 29 okresov: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bytča, Čadca, Gelnica, Humenné, Ilava, Krupina, Levice, Liptovský Mikuláš, Medzilaborce, Námestovo, Piešťany, Poprad, Považská Bystrica, Rimavská Sobota, Rožňava, Senica, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Trnava, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina, Zvolen.
 
I. stupeň ostražitosti – žltá – 39 okresov: Bratislava I.-V., Brezno, Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Kežmarok, Komárno, Košice I.-IV., Košice-okolie, Levoča, Lučenec, Malacky, Martin, Michalovce, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Poltár, Prešov, Prievidza, Púchov, Revúca, Sabinov, Senec, Stropkov, Topoľčany, Trebišov, Veľký Krtíš, Zlaté Moravce,
 
Monitoring – zelená – 2 okresy: Šaľa, Turčianske Teplice
 
Prvú dávku vakcíny už dostalo 1 771 728 ľudí a druhou dávkou bolo zaočkovaných 881 936 osôb. Zaočkovanosť osôb nad 16 stúpla na 38 percent, u populácie nad 70 rokov je to 65 percent.
(8:50, MZ SR, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár