Prešovčania môžu opäť súťažiť o najkrajšiu predzáhradku alebo balkón

760x
16. Jún 2021
V hre sú skvelé ceny
 
Mesto Prešov vyhlasuje už 5. ročník súťaže o najkrajšiu predzáhradku a najkrajší balkón roka. Prešovčania môžu opäť okrem vlastnej záhradky prihlásiť aj tú, ktorú vo svojom okolí najviac obdivujú.
 
Súťaž s názvom Najkrajší balkón a predzáhradka roka pripravuje mesto Prešov už od roku 2016. Jej cieľom je podporiť obyvateľov, ktorí sa podieľajú na skrášľovaní predzáhradok a balkónov, a tak vytvárajú krajší a príjemnejší verejný priestor. Už tradične sa súťaží o skvelé ceny, ktoré určite potešia nejedného vášnivého záhradkára.
 
„Súťaž o najkrajšiu predzáhradku, balkón či okolie vchodu do bytového domu býva každoročne veľmi pestrá a je naozaj náročné vybrať z množstva krásnych a kreatívnych diel tie najlepšie. Teší ma však, že si súťaž našla svojich priaznivcov, ktorí sa do nej zapájajú pravidelne a že môžeme aj takýmto spôsobom oceniť všetkých tých, ktorým záhradkárčenie robí radosť a svojou prácou a nápadmi skrášľujú naše mesto,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.
 
Môžu prihlásiť aj predzáhradky a balkóny susedov
 
Okrem vlastnej predzáhradky či balkónu môžu Prešovčania do súťaže prihlásiť aj krásne predzáhradky či balkóny svojich susedov, známych, alebo aj tie, ktoré dennodenne obdivujú cestou do práce. V takomto prípade je potrebné uviesť presnú lokalitu a mesto Prešov sa s majiteľmi následne skontaktuje. Veríme, že takto príjemne prekvapíme aj tých, ktorí svojou prácou zveľaďujú okolie, no nemajú dosť odvahy sa do súťaže prihlásiť.
 
Súťaží sa v 3 kategóriách:
  • Najkrajší balkón
  • Najkrajšia predzáhradka rodinného domu
  • Najkrajšie okolie vchodu do bytového domu
Výhercovia prvých 3 miest v každej kategórii získajú skvelé ceny od partnerov súťaže, ktoré môžu využiť pri ďalšom skrášľovaní svojich predzáhradok a balkónov.
 
Priebeh súťaže
 
Základnou podmienkou účasti v súťaži je zaslanie fotografie rozkvitnutého balkóna, okna, lodžie, predzáhradky, alebo verejného priestoru. Fotografie môžu súťažiaci poslať elektronicky na e-mailovú adresu predzahradka@presov.sk, prípadne ich doručiť na adresu MsÚ Prešov, Hlavná 73, 080 01 Prešov, pričom obálku označia slovom Predzáhradka.
 
Nezabudnite uviesť svoje kontaktné údaje. Termín zaslania fotografií je do 15.8.2021. Odborná porota vyberie podľa fotografií finalistov a vyhodnotí súťaž v jednotlivých kategóriách. Základným kritériom bude estetický vzhľad súťažných plôch a balkónov. Cenu získa ten, kto sa o balkón, predzáhradku či verejný priestor stará. Vyhodnotenie a odovzdanie hodnotných cien bude v mesiaci september 2021. Generálnym partnerom súťaže je spoločnosť Záhrada Real, s.r.o.. Partnerom súťaže o najkrajšiu predzáhradku je spoločnosť Technické služby mesta Prešov, a.s. a spoločnosť Mountfield.
(13:09, presov.sk)
Diskusia
Pridať komentár