VIDEO | Futbalisti Partizána Bardejov už zarezávajú

2426x
16. Jún 2021
Trénera prilákal aj krásny štadión
Pozrite si videoreportáž 
 
Futbalisti Partizána Bardejov odštartovali prípravu na nový súťažný ročník. Na prvom tréningu bola skupinka hráčov, káder sa bude postupne formovať. Novým trénerom sa stal Marián Šarmír, ktorý do Bardejova prišiel ešte len v utorok.
 
„Všetko spískal pán Soroka, majiteľ klubu, ktorý ma oslovil a následne sme sa stretli v Bratislave, kde sme mali debatu o tom, ako by to malo fungovať. Povedal mi jasné predstavy, plány, bol konkrétny, výstižný a presný a tým pádom sme si podali ruky na vzájomnú spoluprácu,“ prezradil na začiatok nový tréner Bardejova.
 
Asistentom Bardejovčan 
 
Jeho asistentom bude Bardejovčan Marián Kurty, ktorý doposiaľ trénoval starších dorastencov.
 
„Prišli za mnou funkcionári a dali mi takú ponuku, či by som nechcel vyskúšať už mužský futbal, keďže pri mládeží pôsobím už nejaký ten týždeň. Zo začiatku som bol milo prekvapený. Najprv som váhal, ale beriem to ako výzvu v mojej trénerskej kariére urobiť ďalší krok dopredu. Tým, že som domáci tréner poznám aj mládežníckych hráčov, tak môžem byť dobrá spojka medzi mládežníckym futbalom a dospelým, aby viac našich odchovancov dostalo príležitosť v A tíme,“ zhodnotil nový asistent trénera.
 
 
Nový hlavný tréner sa na Hornom Šariši zatiaľ zoznamuje s futbalovým prostredím, prvé dojmy sú však dobré.
 
Verejnosť žiada o trpezlivosť 
 
„Štadión je krásny. Ja som sa vyjadril hneď, to bola jedna z tých vecí, čo ma sem prilákalo. Má ligové parametre a ja verím, že aj to mužstvo tak poskladáme, aby hralo pekný ofenzívny futbal, kde nielen budeme hrať pekne a získavať nejaké body, ale hlavne, aby sa to divákom páčilo, aby tieto tribúny boli časom vypredané. Nepôjde to samozrejme hneď. Začiatky budú extrémne náročné, kde sa toľko hráčov vymení a príde, čiže chce to určitý čas, aby si to sadlo.
 
Týmto by som chcel aj verejnosť vyzvať k tomu, aby mala trpezlivosť. Ja viem, že to neradi počúvajú, hlavne v Trnave, ale verím tomu, že v Bardejove budú diváci viac nápomocní k tomu, aby nás povzbudili, aj keď sa nebude zo začiatku dariť,“ okomentoval Šarmír.
 
Nie sme kúzelníci 
 
„Nie sme kúzelníci, že teraz mávneme čarovnou paličkou a vybudujeme top mužstvo, aby sme druhú ligu zvládli ľavou zadnou, ale budeme potrebovať čas, aby sme vôbec dali káder dokopy a potom nastavili na určitý svoj systém, aby sme na ihrisku boli jedno fungujúce mužstvo,“ dodal na záver Kurty.
 
Partizánov čakajú dvojfázové tréningy, postupne odohrajú rad prípravných duelov. Káder bude doplnený viacerými novými hráčmi, o ich príchode vás budeme priebežne informovať.
(16:30, red)
Diskusia
Pridať komentár