Zaujímavosti, ktoré ste o umývačke riadu možno netušili

1054x
23. Jún 2021
Zaujímavosti, ktoré ste o umývačke riadu netušili
Viete ako ušetriť litre vody?
 
Aj keď je umývačka riadu pre niektorých z nás akousi rutinnou záležitosťou, na ktorej vás nemôže nič prekvapiť, predsa len existuje niekoľko zaujímavostí, ktoré ste o nej vôbec netušili. Že ktoré to sú? To sa dozviete v nasledujúcich riadkoch. Vedeli ste, že ...
 
... umývačka vám ročne ušetrí až 7 dní voľna
 
Presne tak, len sa nad tým zamyslite. Čo myslíte, koľko času venujete ručnému umývaniu riadu? Možno budete prekvapení, ale priemerný človek strávi približne hodinu umývaním riadu za predpokladu, že umýva rovnaký počet kusov, ako sa zmestí do umývačky. Naloženie a vyloženie umývačky pritom nezaberie viac, ako 10 minút. To znamená, že v priemere dokážete týždenne ušetriť až 4 hodiny, čo predstavuje 1 týždeň ročne.
 
... okrem času ušetríte aj stovky litrov vody
 
Milujete vylihovanie vo vani, no neviete sa zmieriť s tým, koľko vody pri tom miniete? A čo keby sme vám povedali, že vďaka umývačke riadu si ho môžete dopriať bez výčitiek? Presne tak. Kým pri ručnom umývaní riadu miniete v priemere takmer 50 litrov vody, umývačka zvládne rovnaké množstvo riadu len niečo okolo 12. Z toho vyplýva, že pri každom jednom umývaní v umývačke ušetríte okolo 38 litrov teplej vody, ktorú môžete minúť napríklad na váš obľúbený kúpeľ.
 
... prostriedky určené do umývačky sú efektívnejšie
 
Prípravky, ktoré sú určené do umývačky riadu, sú účinnejšie ako tie, ktoré bežne používame pri ručnom umývaní riadu. Ako je to možné? Jednoducho. Obsahujú totiž aktívne zložky, ktoré si hravo poradia aj so zaschnutými zvyškami jedla alebo pripáleninami. Vyskúšali ste už obľúbené Jar tablety? Mnohé gazdinky na ne nedajú dopustiť a my sa vlastne vôbec nečudujeme. Veľmi populárna je napríklad aj Jar Platinum, ktorá je zas šetrná ku vašej pokožke pri ručnom umývaní riadu. Výhodou je tiež automatické sušenie, vďaka ktorému vás viac nebudú trápiť zaschnuté škvrny na sklenených riadoch.
 
... aj umývačka riadu si zaslúži občas vyčistiť
 
Áno, a nie je to žiaden výmysel. Tak, ako sa umývačka riadu stará o to, aby bol váš riad dokonale čistý, aj vy sa občas musíte postarať o ňu. Nebojte sa, nie je to žiadna veda. Stačí, ak ju aspoň raz mesačne prečistíte vďaka kvalitnému prípravku určenému na čistenie umývačky. Ten totiž nielen, že odstráni nános vodného kameňa, ale postará sa o rozklad nečistôt v podobe zvyškov jedál, ktoré sa v umývačke mohli zachytiť.
(15:15, r)
Diskusia
Pridať komentár