Škôlkári súťažili na olympiáde

16x
19. Jún 2015

Súťažili najmenší, podujatie sa vydarilo

 2 olympiada ahojbardejov.sk (13).JPG

Nechýbala radosť z úspechu

 

Areál 5. ZŠ sa vo štvrtok 18.6. zmenil na súťažné dejisko škôlkarov. Uskutočnila sa totiž už druhá olympiáda materských škôl. Sily si zmerali 9 škôlky, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobností mesta Bardejov. Organizátorom bolo oddelenie školstva a samotné materská školy. Nechýbal ani Dráčik Ohniváčik, ktorý privítal 280 detí a oficiálne zapálil olympijský oheň.

Športové disciplíny boli pozmenené a prispôsobené dráčikovi. Deti hádzali dračie vajce, pretekali s fúrikom, pripravené boli aj dračie skoky a súťaž na kolobežkách.

Samotné škôlky si vybrali súťažiacich, za každý tím súťažili štyri deti. Počas podujatia sa v areály pohyboval aj Dráčik Ohniváčik.

Predpoludním organizátori pristúpili k vyhláseniu výsledkov. Na štvrtom mieste sa umiestnili MŠ Pod Papierňou, MŠ v Bardejovskej Novej Vsi, MŠ na Nábrežnej ulici, MŠ na Komenského 24, MŠ na Gorkého ulici a MŠ na Novom sade.

Tretie miesto získala MŠ na Vinbargu, druhé miesto sa ušlo MŠ na Komenského 47 a zo zlata a z putovného pohára sa tešila domáca MŠ Pod Vinbargom.

Na olympiáde nebolo dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa a zahrať sa spolu s kamarátmi.

(14:55, red)

717
Diskusia
Pridať komentár